Хосе Ачиари заяви след загубата от Хебър с 1:3, че целта пред заралии винаги е била една – оставане в елита. Наставникът сподели, че индивидуални грешки на играчите му са коствали по-добър резултат срещу пазарджиклии, а поражението е заслужено. Ачиари каза също, че дузпата за Хебър и червеният картон на Франко Минго са наклонили везните в полза на „гробарите“, за които успехът е първи през сезона.

„Когато имаш объркване в играта като дузпата и червеният картон, се дава много аванс на техния отбор. Поздравявам Хебър за победата. Гледам моя отбор, трябваше да загубим. Загубихме заради наши грешки. Дори когато резултатите са позитивни, казвам, че целта ни е да останем в групата. Ние сме млад отбор. Трябва да растем психически в такива мачове както днес“, почна Ачиари.

„Вече беше късно за нас да реагираме. Не можехме да имаме акциите на противника. Динамиката на мача се смени, когато бяхме с човек по-малко. Когато нападаш с човек по-малко, противниковият отбор прави контри. Ние сме отбор, който в тези мачове трябва да се учи да чисти направените грешки. Трябва да се научим да бъдем по-конкурентноспособни. Такива грешки не може да правим в следващите мачове. Много добре идва почивката. Да може играчите да изчистят главите си и да се върнем за следващия мач с нашите цели, да сме този отбор, който бе по-способен в предните мачове“, завърши Ачиари.

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025