Адвокатката на Националния клуб на привържениците на “Левски” Демира Дичева хвърли обвинения към МВР на специалната пресконференция на “сините” фенове по повод задържаните от МВР привърженици при опит да внесат 46 танкови димни гранати на Националния стадион "Васил Левски".

„Една димка не може да се взриви и да бъде опасна за хората около нея. Това нещо не е опасно и не може да навреди на дадени лица, както твърдят от МВР. Не може да се вдига такъв медиен шум, а след седмица да се разбере, че всичко това не е така. Не би трябвало да се спекулира, че това нещо, ако е било внесено на стадиона, щяло да убива хора. Дори не е доказано, че тези димки са били предназначени за мача между "Левски" и ЦСКА. Уточняваме – това са димки, не гранати. Полицията вместо да се занимава с убийствата, те плашат хората и най-вече децата, а ние трябва да обърнем внимание на днешната младеж и да я приканваме да се занимава с футбол, а не да става наркозависима”, каза адвокатката.

„Кога някой е виждал на това дерби феновете да се замерват с димни гранати? Освен това, няма логика тези хора да се опитват да вкарат тези неща в Сектор „Б” и едва ли не да взривят собствениците си привърженици. Те са искали да ги използват за видеоклип, а дори едно от тях е минавало с тях границата и е виждало подобни неща по стадионите в чужбина. Двете момчета следват, работят, от страхотни семейства са и не са криминално проявени. Приятели са от деца и са заловени пред едно от момчетата, докато са взимали тези неща. Никъде обаче не е казано, че те са били предназначени за дербито”, заяви още Демира Дичева.

„Според мен, МВР има някакви проблеми с двете агитки, това е моето мнение. Не знам от какво са породени тези чувства, но виждате, че въпреки липсата на проблеми в последните два мача, МВР има проблеми с публиката на "Левски" или с феновете на ЦСКА.”