Националният клуб на привърженика на Левски застана зад двамата фенове на "сините", които бяха задържани от МВР при опит да внесат 46 танкови димни гранати на Националния стадион "Васил Левски".

"Силно преувеличени неща за внасяне на противотанкови димни гранати, което звучи несериозно. Нашата цел не е да отидем на стадиона, за да вкарваме гранати. Не знам кой родител ще иска да си пуска детето, след като излизат такива новини по медиите. Целта на тази акция е да се отдръпне публиката от стадиона", председателя на сините привърженици Владимир Владимиров - Гугутката.

"Полицията е разрешила на Локо (Пд) да внесат същите неща на мача с Цървена звезда. Призовавам всички привърженици на футбола да дойдат на стадиона. Разбрали сме се с полицията и отговорните органи са ни разрешили 60 броя факли. Самоделни пиротехники няма как да допуснем на стадиона", каза още Гугутката.

Той се оплака, че главният комисар на МВР Калин Георгиев е заплашил и двете агитки, че ако не внимават ще се срещнат с жандармерията, а адвоката на привържениците заяви, че МВР използва дербито с ЦСКА, за да прикрива истинските проблеми с престъпността като неразкрити убийства и други.