Поредното безумие в българския футбол отново стана факт. Приказката "Болен здрав носи" явно се оказа вярва в случая, пише сайтът на Академик (Сф).

Както е известно, малко преди края на срещата на "студентите" със Септември (Симитли) (1:1) последва здраво меле, предизвикано от гостуващите футболисти и щаб. В крайна сметка трима играчи на Академик сериозно пострадаха от боя и се очакваше адекватно решение по случая.

Вместо това Дисциплинарната комисия или не е гледала видео записа, или просто са си затворили очите, защото вместо да накажат виновниците, по-тежките санкции отидоха към лагера на пострадалите.

Футболистът на Академик Кристиян Велинов беше наказан с лишаване от състезателни права за 3 мача и глоба от 400 лева. Докато виновниците за боя отнесоха само леко наказание. Селекционерът на Септември Спас Стоименов няма да стои на скамейката за 1 среща и ще трябва да плати 250 лева глоба.

Така за пореден път се оказа, че явно в родната ни действителност не се мери с еднакъв аршин, изразяват недоволството си още от щаба на Академик. "Студентите" предполагат, че и съдийската бригада ще получи много висока оценка за "представянето си" в срещата.