23 футболисти картотекира в БФС в понеделник изпълнителният директор на Академик (Свищов) Анатоли Дончев. След пауза от осем години свищовлии се завърнаха в професионалния футбол и в събота стартират с гостуване на друг новак в “Б” група - Добруджа в Добрич.

Всичко около лиценза на клуба и стадиона е наред. През лятото съоръжението бе ремонтирано, завършена бе оградата, изграден нов сектор за публиката на гостуващите тимове, подменена дограма, възстановени санитарни възли. Огромна подкрепа на Академик оказва Стопанска академия, чийто ректор Величко Адамов предостави за ползване терени и общежития.

Съставът, спечелил последното първенство на Северозападната “В” група, като цяло бе запазен. От него бяха освободени само Дилян Димитров, Калоян Цветков и Ангел Цолов. Новите имена са добре познатият в крайдунавския град вратар Руслан Йончев, прибралият се от Етрополе Мартин Колев, нападателят Евгени Игнатов и централният защитник Даниел Граматиков. Освен тях при “студентите” акостираха и петима юноши на шампиона Лудогорец - Радослав Михайлов, Антони Иванов, Преслав Колев, Марио Иванов и Християн Стефанов. До края на тази седмица новият старши треньор Ангел Станков ще реши за още двама играчи, дошли на проби от София и Видин. Бат Геле подписа договор за една година, след като пое отбора преди седмица, от напусналия в посока Разград Стойчо Стоев.

“Имаме още много работа върху тактика, техника, физика и т.н., но нямаме време и ще се наложи да изглаждаме нещата в движение. В момента залагам на индивидуална и групова работа с футболистите, за да ги опозная по- добре. Доволен съм, че повечето са млади момчета и въпреки, че някои не са играли на ниво мъже са много ентусиазирани и дисциплинирани. Това ми вдъхва надежда, че ще успеем да изпълним целите си и да радваме хората в Свищов”, коментира пред sport-vt.com Ангел Станков.

В контролите Академик записа победа и загуба срещу Дунав (Русе), падна от Литекс и Дунав, направи ремита със Светкавица (Търговище) и Лудогорец, и надигра Бенковски (Бяла) - два пъти, както и Локомотив (Мездра).