Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович даде пресконференция преди предстоящото в събота дерби срещу Лудогорец на върха на класирането на efbet Лигата. Наставникът обясни, че срещу любители на шахмата като Валдас Дамбраускас е трудно да се направи тактика и изрази надежда, че той ще излезе гросмайсторът. Босненецът призна, че добре познава слабостите на съперника и посочи какъв стил на играе е неудобен за Лудогорец

"Плейофите са далеч и изобщо не мисля за тях. Концентриран съм за мача в събота. С две победи можеш да станеш първи. Няма смисъл да правим сметки. Трябва да сме концентрирани, всичко друго пречи. Лудогорец не ме притеснява. Можем да реагираме на всичко, което имат те. Разполагат с индивидуални качества, но имат и слабости, за които знаем. Първата ми цел е неутрализиране на техните качества“, заяви Акрапович.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Може да има успех, ако ги пресираме високо, но може и да си взели поука от последния мач. Знаем, че нашият стил на игра е неудобен за противника. Физически сме подготвени. Могат да се намерят много слаби точки в противника, но той може и да се оправи. С Локо (Пловдив) винаги се представях добре в Разград. Това се дължеше вероятно на агресивния стил, който не е удобен за Лудогорец. Ще се опитаме да го направим пак", анализира треньорът на ЦСКА.

"Дамбраускас го познавам от Хърватия. Той направи качествена работа там. Тук нещата са по друг начин, разполага с по-качествени играчи. Изискванията са по-големи. Трябва да се оправи с тази ситуация. Той обича да играе шах, както и аз. Трудно е срещу такива хора да направиш тактика. Но се надявам да стане хубав мач, който да зарадва българските фенове. Дано този път гросмайсторът да съм аз. Прогнози трудно да се дават. Ще изчакаме мача и ще видим", сподели още Акрапович.

"Винаги съм доволен, когато резултатът идва след хубава игра. Дали е равенство, дали победа. За мен няма голямо значение като треньор. Разбира се, искаме да бием и да се качим на върха. Но трябва и да сме умни. Ние трябва да сме отбор, който да е умен и до края на първенството", добави той.

"Победата над Черно море беше много важна, защото знаехме резултата на Лудогорец. Здрав и труден мач, а за нас важни бяха трите точки. Ние сме най-големият клуб в България, така трябва да се презентираме", допълни босненецът.

"Казах някои неща на играчи като професионалист. Нищо не се е променило. Казах им да си гледат своята работа. Не е наша на работа да се занимаваме с нещата извън терена. Петър Занев е капитан, който трябва да успокои отбора. Нямаме дисциплинарни проблеми. Играчите правят нещата както трябва", добави Акрапович.

"Тук се говори само за напрежение и притеснение. Никой не говори, че трябва да се радваме на такъв голям мач. Чета малко вестници и се опитват да създават напрежение, съдиите да се подлагат на прави притеснение. Каква грешка да направи, за тях или за нас? Трябва да се успокоят нещата. Дано да не се говори за съдиите", обяви босненският специалист.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството