Локомотив (Пловдив) спечели за трети път наградата за най-добър отбор, а Бруно Акрапович бе отличен като най-добрия треньор за месец август.

 „Преди всичко благодаря за страхотните награди, благодаря на отбора и нашите фенове. Пожелавам си за бъдеще първо здраве, а моят тим да върви по тази посока, по която досега вървя. Имаме още много работа, но момчетата са концентрирани. Няма треньор, който да не мисли за шампионската титла. Моите играчи са мотивирани, но има още доста отбори, които показват качества“, откровен бе Акрапович. 

„Ако гледаме с какво разполагат Лудогорец и ЦСКА, ние сме малко по-далеч. Показали сме срещу Лудогорец, че може да се конкурираме. Имаме нужда от още играчи на някои постове, за да направим отбора по-силен.

Не искам да коментирам желанието на ЦСКА да отложи мача с нас. Мачът с ЦСКА ще се играе в неделя. Това е правило на БФС. Ние имаме желанието мачът да се играе. Знам колко е важно за българския футбол един отбор да продължава напред в евротурнирите. И ние бяхме в тази ситуация, така че не е проблем за един отбор да се възстанови, а и да свикне да играе много мачове. Не трябва сам да губиш концентрация. Ние си се готвим, пожелавам късмет на ЦСКА в четвъртък и евентуално следващия четвъртък, но само не в неделя срещу нас.

В Европа съдийството не е същото като тук. В България всеки щеше да свири фаула срещу Луков преди изравнителния гол на Тотнъм от дузпа, защото никой не иска да поеме отговорност. Алмейда реагира по тъп начин. Опитваме се да оправим грешките. Моите футболисти участваха в голям мач срещу Тотнъм и не се виждаше голяма разлика между двата тима.

„Мога да кажа, че всяка година българското първенство се подобрява откакто съм тук. Виждаме позитивни примери – Арда, Левски се оправи, ЦСКА, Берое е първи с най-много голове, ние играем хубав футбол. Мисля, че сме близо по-качества да кажем до Австрия. Ако нашите първи шест отбора играят срещу техните първи шест, ще излезем с позитивен резултат“, смята Акрапович.

„Ние срещу Тотнъм играхме за България. Презентирахме българския футбол. Сега в Англия си мислят, че тук се играе хубав футбол, защото не им беше лесно, завърши босненецът.  
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​