Бруно Акрапович ще доведе босненския си сънародник Бранко Окич като свой асистент в ЦСКА, пише „Тема Спорт“. Двамата са и бивши съотборници в Германия.

51-годишният Окич вчера се очакваше да пристигне в София. Той оформя треньорския щаб на „червените“, в който като ще останат Даниел Моралес, Красимир Чомаков и Ивайло Иванов и Кирил Динчев.

По подобие на Акрапович и неговият нов помощник е прекарал по-голямата част от състезателната си кариера в Германия. 17-годишен Окич подписва с ФК Сараево през 1986 г., където остава до 1991 г. След това е извикан в армията, за да участва в гражданската война при разцепването на Югославия в началото на 90-те години на ХХ век.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

След това, благодарение на свой приятел, си урежда трансфер във втородивизионния белгийски Ла Лувиер. През 1994 г. не успява да премине в Мюнхен 1860 и затова подписва с петодивизионния немски Зинделфинген.

Само година по-късно става част от Аален, където остава в продължение на седем сезона. През 2002 г. преминава от Рот-Вайс Ерфурт, където в халфовата линия играе заедно с Бруно Акрапович. През 2004 г. Окич прави трансфер в Хайденхайм, а година по-късно се връща в Аален, където остава до края на кариерата си през 2009 г. Поставя и рекорда за най-възрастен футболист, играл в Трета лига – 40 години и 3 месеца.

Веднага след това е назначен за помощник треньор на втория тим на Аален, а работи и с юношеска формация на клуба. През 2017 г. е начело на Унтермюнкхайм, а за последно работи като треньор на Швабсберг.

Окич е считан за откривателя на словенската футболна звезда Кевин Кампъл, който в момента е част от Байер (Леверкузен).

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството