Френският нападател Грегори Акселрод даде интервю за клубната страница на ЦСКА. 26-годишният играч кара проби при "армейците" в Австрия, а за последно е играл в Аржентина. Акселрод е обличал екипите на английския Кардиф, на френския ПСЖ, брунейския ДПММ и аржентинските Тигре и Ривър Плейт.

- Как попаднахте на проби в ЦСКА?
- Първо ЦСКА е известно име в Европа. Тимът има амбиции всеки сезон за добро представяне в европейските клубни турнири. За мен това е основателна причина да се опитам да стигна до контракт и да играя. Аз знам, че този клуб има голяма история. Преди години е бил страшилище на международната сцена, а сега има нови собственици, които искат да му върнат славата.

- Какво знаете за България и българския футбол?
- България има добри футболисти, които играят в силни първенства. Преди това бях чувал за Владимир Манчев и Димитър Бербатов. От вашата страна са тръгнали и други добри играчи към силните първенства на Франция, Англия и Испания. За София знам, че е добър град за живеене. Естествено първенството ви не е силно като испанското например, но знам, че феновете ви са фантастични и най-важното нещо за един състезател е да играе футбол.

- Разкажете накратко за вашата кариера?
- Започнах да играя футбол във Франция. След това бях една година в Англия, където защитавах цветовете на Кардиф. Това бе добър сезон за мен, което бе и причина да премина в ПСЖ. Преминаването ми там бе добре дошло за мен, след като натрупах много опит, но бе и труден момент, тъй като исках да играя във всеки мач. По това време в ПСЖ имаше сериозна конкуренция. Когато напуснах Франция се отправих към Бруней, чийто тим се състезава в първенството на Сингапур. Клубът е собственост на един от най-богатите хора на света, но поради наказание, което бе наложено на тима от ФИФА не се стигна до договор.

- Къде сте играл за последно?
- Последно бях за три месеца в Аржентина. Първо бях на проби в Тигре (Виктория), а след това потеглих към Буенос Айрес, за да играя за Ривър Плейт. За мен бе невъзможно да стигна до трансфер, като причината бе финансовата криза в тима. Шефовете на Ривър се отказаха да плащат добри заплати на играчи от Европа. Последният клуб, с който имах договор бе ПСЖ.

- Мнението ви за треньора Любослав Пенев?
- Знам, че е бил голям футболист в Атлетико (Мадрид). Той е вкарал много голове в Испания. Когато го видях на тренировките, разбрах, че е много умен, перфекционист и за мен е удоволствие да се подготвям под негово ръководство. Допълнителен стимул е присъствието на Владимир Манчев.

- А за Хесус Паредес?
- Той е европейски шампион с Испания. Смятам това за достатъчно. Той дава всичко от себе си за доброто на ЦСКА.

- Какви са първите ви впечатления от ЦСКА?
- Виждам добра организация. В отбора всички са амбицирани за нещо голямо. Усещам, че приемат ЦСКА като институция и се отнасят изключително сериозно към тренировките. ЦСКА не е обикновен тим, а нещо значимо, което е оставило своята следа в европейския футбол през годините.