Един от основателите на "ЦСКА завинаги" - Александър Чакмаков поясни пред в. „Тема Спорт“ какви са плановете на организацията с клубните бази на „армейците“.
 
"Това е проект, който отдавна трябваше да се случи в червената общност. Консолидираме се хора от големия и средния бизнес. Всички сме с различни професии, има инженери, лекари, юристи. Идеята е с общи усилия да възстановим базите на любимия ни клуб. Естествено преди това трябва да се договорим със сегашното ръководство на тима, за да можем да реализираме целите си. Ние предлагаме решение на огромен брой проблеми, които са натрупвани в последните 20 години", заяви Александър Чакмаков.
 
"Желанието ни е да възстановим базата пред стадион "Българска армия". Там ще построим 3 нови терена - два малки и един голям, който ще е на мястото на стария балон. Като направим това - тази баща ще бъде лицензирана от УЕФА. И това е само първият етап от нашите планове. Това ще е за децата от школата. След това искаме да възстановим изцяло тренировъчната база в Панчарево, а също така и да реновираме Сектор „Г“. Всичко това обаче няма как да се случи без съгласието на хората, които в момента ръководят ЦСКА", допълни синът на първия капитан на „армейците“.
 
"Не познавам Лорънс Дейвис, говорили сме само с Александър Томов и Александър Тодоров по тези въпроси. Първоначалните индикации са, че те са склонни да се разберем. Колкото по-скоро подпишем договор с клуба, толкова по-бързо започвам работа. Ако в рамките на 10 дни подпишем споразумение, още на следващия ден започваме работа с идея поне 2 от трите предвидени игрища да са готови до нова година. Големият терен изисиква повече работа и той ще може да е готов за началото на пролетния полусезон. За тогава е предвидено да се отвори и ремонтираният Сектор Г", добави Чакмаков.
 
"Не е необходимо да давам гаранции на обществеността. Само ще ви кажа, че предприятието, което ръководя е инвестирало 120 милиона евро в реално реализирани проекти в страната. Хората, които са до мен са доста известни лица. Всеки един от нас е говорил със свои партньори. Имаме средства в момента, но повтарям, че целта ни не е да се месим пряко в ръководеноето на мъжкия отбор. Това е сдружение на 100%-ови цесекари, които искаме да възстановим базите на клуба. Ако настоящото ръководство на ЦСКА ни съдейства - ще е добре за цялата армейска общност. Ако пък смятат, че имат финансови възможности да се справят сами - няма проблем! За мен е най-добре да си купя луксозна карта за ВИП-ложата, да следвам отбора по света и да си пуша пури", разкри един от основателите на „ЦСКА завинаги“.
 
"Има и идея на феновете за дарителска кампания за набиране на средства за ремонта на Сектор Г. Ние предвиждаме тя да бъде с вноски от 100лв нагоре, но понеже има много хора, които не могат да отделят такива средства и биха пуснали sms - ще направим отделна такава кампания, която ще е базирана само за ремонта на трибуната с червената агитка. ЦСКА има 2 велики неща - велика публика и велика история. А това е гаранция за велико бъдеще", отсече Александър Чакмаков.