Председателят на сдружение "ЦСКА Завинаги" Александър Чакмаков разкри какви са бъдещите плановете на сдружението.

"Не се изживявам като спасител. Последните години много хоре ме поломиха да се ангажирам с клуба, защото имам бял бизнс и доходите ми са ясни. Не съм обвързан с бивши ръководста. Учредители на "ЦСКА Завинаги" са 60 души, които решиха да се опитат да помогнат на клуба. Първата ни цел е да опитаме да оправим базата, не се ангажираме с представителния отбор. Сектор "А" започнахме да го правим на добра воля. Нашето сдружение е с обществена полза. Ние нямаме печалба. Тук сме хора, които си даваме личните пари и искаме да покажем, че можем да направим нещо и започнахме със сектора. Предишното ръководство е направило само ВИП зоната, по техния проект трябваше има и голямо игрище. Ние обаче правиме съвсем различен проект. Което е направено досега е направено и толкова. Ние започваме неща ново. Възстановяваме стадиона седалка по седалка. Сектор "Г" трябва да е готов около 1 май. Трябва да се отвори втори вход, да се направи нова тоалетна. Проектите са вкарани в общината и чакаме да бъдат одобрени по етапния ред", заяви Чакмаков в "Пред банята".

"Тука кяр няма. Всички дават от сърце. Има консолидация на червената общност. Хората си казаха, че ако седим отстрани клубът ще изчезне както баскетбола, бокса и др спортове. Затова ние, които имаме някакви възможности, ще помогнем на клуба. И започваме с футбола, защото е на върха на пирамидата. За мен времето на едноличните собственици си отиде. Който смята, че един човек може сам да издържа клуб като ЦСКА или Левски се лъже. Малък клуб е по-вероятно. Един голям клуб е многомилионен бизнес и трябва да се менажира като такъв. Затова трябва те да са акционерни дружества с много собственици. Може да е трудно, но аз не виждам друг път. Въпросът е доколко хората, които искат да се свържат с клуба ще потвърждават това всяка година", каза още бизнесменът, и коментира информациите, разпространени от Георги Илиев - Майкъла, че пари за ЦСКА дават хора като Кирил Домусчиев, Цветан Василев и Гриша Ганчев.

"Тези информации не са ми известни. Който казва това, явно знае нещо повече от мен. Майкъла е свършил една работа с предишните собственици и той знае какво му е платено и какво не. Ние обаче не се ангажираме нищо и не сме отговорни с прединши инвестиции. Когато той беше изпълнителен директор, аз имах ангажимент към него за залата и си го изпълних. Ние работим с дарителска сметка. Ще направим сайт, в който ще се публикуват парите които се дават, кой ги дава и за какво се харчат, заяви Чакмаков.

- Баскетболът е спорт, който е много по-лесен за издържане от футбола. Там с 10-12 фирми отделят малки финанси. Работим с всички възрастови групи, залата е възстановена и догодина смятаме да направим старша възраст. Амбиции за първи отбор все още нямаме, защото там са нужни повече инвестиции. Ако се намери допълнителен интерес всеки е добре дошъл. ЦСКА и Левски са двата клуба като Барса и Реал, които трябва да правят спорта в България. За да има качествен продукт е нужно да има истински дербита. Унищожихме голяма част от продуктите. ЦСКА бе огромен клуб със страшни традиции в баскетбола и във футбола и това важеше и за Левски и Ботев. Сега да ги няма и да просят като Гаврошчета, е срамно."