Селекционерът на младeжкия национален тим на България Александър Димитров засипа с похвали футболистите си след убедителната победа с 4:0 над Албания в контрола, която се игра на стадион “Славия”.

“Доволен съм, раздадоха се. Мачът започна добре за нас. Хубаво е, когато започнеш с 2-3 гола. Хубаво е, когато са различни голмайсторите - от защитник до централен нападател. Атаките за головете бяха добри. Затова съм доволен, защото работихме по тях. Благодарих на момчетата, защото не е лесно. Техните колеги пращат снимки от плажове и от почивките с девойки, а те се трудят. Днес имаше положения, които се опитахме да ги създадем в наш ущърб и да помогнем на Албания, но се справихме", коментира Димитров след мача.

"Целият отбор е нов. Само Виктор и Минчев са от старите. 98% е нов и е много трудно. Не се познаваме, напасваме се те към нас и ние към тях. Но това е друга тема. Не може без самочувствие. Скромността краси човека. Глупости. Не знам откъде е тази поговорка. Скромността краси, ако нямаш други качества. Трябва да сме единни, събрани и безкомпромисни. За нас ще бъде голям успех и радост, ако в тези квалификации задържим напрежението до края, както в миналия цикъл. И ако можем да вкараме нови момчета в първия отбор, сега те са 7-8”, коментира Димитров.