Селекционерът на България U21 Александър Димитров заяви след поражението с 1:3 от Полша, че за всички е разочароващо. Той подчерта, че футболистите са дали максимума на възможностите си.

„За всички е разочароващо и сме много разочаровани за тази загуба. Доста се постарахме, много добре разузнахме противника“, сподели Димитров.  

„Имаше футболисти, които бяха в полезрението на първия отбор, но с оглед важността на мача бяха оставени при нас, заради което искрено благодаря на Илиан Илиев, Георги Иванов и Кирил Котев“, добави той.  

„Мачът тръгна добре за нас, но няма как да отречем класата на Полша. При 1:2 имахме чиста ситуация за гол и можехме да изравним за 2:2, а последните минути щяха да станат различни.“

„Ние имаме 7-8 тежко контузени играчи. С тях отборът щеше да има друг облик. В момента това са реалностите.“ „Благодаря на играчите за себераздаването. Мисля, че те дадоха максимума на възможностите.“

„Ние сме най-младият отбор в тези квалификации. Имаме играчи, родени през 2004 и 2005 година, а Папазов, който направи своя дебют, е роден 2006. Отборът има облик“, каза още Димитров.

"Харесвам работата си тук и има хора, които да решат дали се справям. Винаги има мотивация в мен. Няма какво да ме откаже. Знаете колко играчи минаха последните два набора през младежкия национален отбор и стигнаха до мъжкия тим. Искам да имаме правилна тактическа дисциплина", завърши селекционерът.