Треньорът на националния отбор по футбол до 21 години Александър Димитров не скри разочарованието си от загубата с 0:4 от Уелс в европейска квалификация. Той отчете многото грешки и пропуски като основа за поражението и допълни, че липсата на опит си е казала думата.

„Ние сами си объркахме мача с тези елементарни грешки. Тръгнахме добре в мача, но не можахме да вкараме. Ако бяхме вкарали първи гол, този резултат щеше да е в наша полза. Няма какво да коментирам тези детински грешки, които доведоха до този срамен резултат“, каза Димитров минути след последния съдийски сигнал и обърна внимание на грешките в играта на своя тим и особено тези на вратаря Светослав Вуцов.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Всеки прави грешки, жалко, че ги допусна, защото има потенциал и качества и ако иска да расте, не трябва да ги допуска. Не можем да хвърлим вината само върху един човек. Това, което не те убива, те прави по-силен“.

„До гола те не стигаха до нашата врата. Психологически отборът се срина и това не се вижда от днес. Причината е, че играчите нямат международен опит“, заключи Димитров.

„Знаем, че тези играчи нямат международен опит, не са играли на елитен кръг, не са играли на европейско за юноши. Трябва да подходим психологически сега, защото моментът е тежък. Този отбор е изграден от малко играчи, родени през 2000-ата година, повечето са по-млади. Трябва да ги подготвим да са подготвени психически и да играят футбол“, каза още той.  

„След този мач можем само да вадим поуки. Докато имаме шансове, ще си гоним целите, но трябва да сме по-стабилни психологически. Сега, това което искаме, е много, много далече“, завърши селекционерът на младежите.