Александър Станков даде пресконференция дербито на Пловдив между „Ботев“ и Локомотив. Двубоят от 8 кръг на „А“ група е в събота (14 септември) от 16:00 часа на стадион „Христо Ботев“.

„Много се радвам, че ще преживея това дерби. Този мач е нещо, което може би всеки треньор в България иска да преживее. Аз бил част и от друго дерби, но пловдивското за мен също е голямо предизвикателство. Този мач крие по-особен заряд. Надявам се да зарадваме хората, защото това е празник за града. Готвим се старателно и се надявам да се представим добре, за да зарадваме нашите фенове и победа“, заяви Станков.

Треньорът коментира и състоянието на отбора преди двубоя: „Имаме известни проблеми. Става дума за трима-четирима футболисти. Има още два дни до мача, в последния момент ще решаваме кой е здрав и ще бъде на линия. Не е много добро състоянието на Аласан Ндайе. Същото се отнася и за Крачунов, състоянието му не е много добро, но мисля, че той или Аласан Ндайе все пак ще се възстановят. Тунчев също имаше известни проблеми. Който е здрав, той ще участва в дербито“, каза още треньорът.

„Селекцията при нас продължава да е отворен процес. Ние не се отказваме от качествени попълнения. На моменти имаме контузени и трудно попълваме групата. Мисля, че с новите двама екипът ни ще бъде доста по-хомогенен“, завърши Александър Станков./БЛИЦ

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ