Основният акционер на ЦСКА Александър Томов говори дълго пред медиите след победата с 1:0 срещу "Ботев" (Пловдив). Успехът задържа "червените" на върха в класирането с 26 точки.

"Искам да поздравя феновете, да им кажа, че тези победи са посветени на тях. Без тази вярна публика нямаше да стигнем до тук. Днес направиха това, което обещаха, изпълниха сектор "Г". Аз ще се постарая много бързо да им дам и останалата част от сектора. Искам да се поздравим, че сме на първо място след тази половина на шампионата. Имам правото аз да го кажа - посвещавам всичко това на тези фенове, които останаха зад нас и с нас. Това е вълнуващо. Това е смисълът на ЦСКА. Аз и сега казвам, колкото повече са такива като днес и ги виждаме, не само тук, а и в Стара Загора, Варна, Пловдив, те заслужават това", заяви Томов.

На въпрос, свързан с изкарване на новата емисия акции на ЦСКА, Томов отбеляза: "Този път не очаквам 5800 души, а 20 000 да си купят акции. Това ще има значение за ЦСКА. По този начин клубът ще придобие съвсем нова структура. Когато нашият клуб стане клуб на своите фенове, ще придобие съвсем нов вид. Искам да кажа, че след пускане на втората емисия акции в средата или края на 2015 година ще бъде съвършено чист клуб, какъвто мечтая да го видя."

Томов бе попитан и за протестът, който днес организираха част от феновете заради неизяснения въпрос с базите: "На всички фенове им писна толкова много години нещата да стоят в такова положение. Ето, че днес питате за комисии...всичко, което изграждаме и даваме пари, се превръща в собственост на министерството на спорта. Не може от нас да взимат милиони, за да ползваме базите. Този министър председател, който реши този въпрос, ще остане в паметта на "червените" фенове."

След това Томов отново коментира финансовото състояние на ЦСКА, както и изчистването на стари задължения: "На етапи възстановяваме всичко това, което е типично за един модерен европейски клуб. Ето, и днес изплащаме на хора, които до миналата година са работили в ЦСКА, а днес се бият да си вземат жълтите стотинки. Ние една година изплащаме стари грехове на бивши и всякакви хора. Няма как, Господ вижда. Тези хора са мърсували в този отбор. Тези хора ще си вземат парите, но тези хора ще останат завинаги в омразата на феновете на ЦСКА. Те са крали, надписвали и какво ли още не. С документи, които пращат в БФС, в УЕФА. Затова всеки, който помага, не само е добре приет, но това е домът на цесекарите."

"Що се отнася до "Златната обувка" на Петър Жеков. Знаете ли, бъдещето винаги е свързано с историята. Това са велики имена на световния футбол. Затова моля ви, елате на 11 октомври за мача, който е посветен за неговата 70-годишнина", завърши Томов./БЛИЦ

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите