ЦСКА надви с 1:0 Славия в столичното дерби при подновяването на първенството и продължи победната си серия от есента. В герой за "армейците" се превърна Али Соу, който се разписа в 24-ата минута на двубоя от 17-ия кръг. Гамбиецът получи подаване от Брадли Мазику, овладя топката на гърди и за пореден път демонстрира точния си мерник. Попадението е осмо за Соу в първенството този сезон.

Победата е седма поредна за ЦСКА в efbet Лига. "Червените" събраха 35 точки и свалиха Локомотив (Пловдив) от второто място. "Смърфовете" са с 34 в актива си, след като по-рано днес направиха 0:0 с Черно море. Шампионът Лудогорец е лидер с 39 точки преди домакинството си на Етър в понеделник (от 16:00 часа).

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Мачът в "Овча купел" се игра при постоянен снеговалеж, което наложи в употреба да влезе червената топка. Преди започването на двубоя, на полувремето, а и през втората част, домакините разчистваха очертанията на терена с джип-снегорин.

Треньорът на Славия Александър Тарханов се довери на 18-годишния Светослав Вуцов на вратата за сметка на ветерана Георги Петков (44 г.). Младият страж на "белите" блесна с няколко добри спасявания. Колегата му Густаво Бусато също имаше работа. Избраниците на Тарханов обаче пропиляха открилите им се възможности за гол, а два пъти и гредите се оказаха верен помощник на бразилския страж - след удари на Радослав Кирилов и Георги Вълчев. 

Официален дебют за Славия записаха новите попълнения Питър Макрилос, Надер Гандри и Ерол Дост, както и 17-годишният Мартин Сораков, който влезе на смяна.

За ЦСКА пък на пейката беше само един от новите - Федерико Варела, който обаче не се появи в игра. Силно за "червените" в срещата на "Овча купел" се представи Алберто Пеняранда, който с бързината си създаваше доста проблеми на бранителите на Славия.  

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 

СЛАВИЯ - ЦСКА 0:1
0:1 Али Соу (24)

Най-интересните моменти от мача по минути
1 - Начало на срещата.
1 - Teренът е покрит със сняг. Футболистите ще играят с червена топка. И в момента има снеговалеж, което допълнително ще затрудни двата отбора.
10  ГРЕДА! Австралиецът с гръцки корени Питър Макрилос центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Радослав Кирилов овладя топка, завъртя се и стреля, пращайки я право в лявата греда на вратата, пазена от Густаво Бусато.
17  Силен удар на Али Соу от границата на наказателното поле, топката премина на сантиметри покрай вратата и излезе в аут.
18  Изстрел на Пеняранда, 18-годишният Светослав Вуцов улови.
19  ГРЕДА! Георги Вълчев засече с глава центрираната от Макрилос топка от корнер, след като беше изпуснат от защитата на ЦСКА, за късмет на Бусато тя кацна на напречната греда и излезе в аут.
24  ГОЛ! ЦСКА поведе с попадение на Али Соу - 0:1! Брадли Мазику напредна по лявото крило и поднесе топката на голмайстора в наказателното поле на Славия. Соу беше изпуснат от бранителите, овладя на гърди и в близост до точката на дузпата реализира в мрежата на Вуцов.
30  Опасен изстрел на Радослав Кирилов бе избит в корнер от Бусато. След изпълнението нямаше проблеми за вратаря на ЦСКА.
33 - Неточен удар на Димитър Рангелов. 
40 - Снегът на стадиона в "Овча купел" се засилва. 
45 - Край на първото полувреме. Ред е на снегорина да влезе на терена, за да разчиства снега: 

46 - Начало на второто полувреме.
52 - Удар на Соу, топката не застраши Вуцов.
60 - Скука в началните минути на второто полувреме.
63  Играта е временно спряна, за да бъдат разчистени линиите от натрупалия сняг.
65 - Удар на Тиаго Родригес, Патев се намеси и спаси домакините. 
74  Опасен пробив на Пеняранда, последва центриране в наказателното поле на Славия, където Гандри се намеси. 
77 - Удар на Пеняранда бе блокиран от Филип Антовски.
85 - Калоян Кръстев опита да застраши Бусато, Петър Занев се намеси и спря атаката на "белите".
90 - Удар на Макрилос бе блокиран от Занев, топката се върна при австралиеца, който отново стреля, но слабо и Бусато улови.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+4 - Край на мача. ЦСКА победи Славия с 1:0.


СЛАВИЯ: 13. Светослав Вуцов, 4.Петър Патев, 38.Надер Гандри , 55. Андреа Христов, 19.Филип Антовски, 77.Георги Вълчев, 17.Ерол Дост (77  22.Дарко Тасевски), 7.Питър Макрилос , 71.Емил Стоев (59  73.Мартин Сораков ), 10.Радослав Кирилов, 8.Димитър Рангелов (к) (59  9.Калоян Кръстев)
Резерви: 1.Георги Петков, 83.Александър Златков, 22.Дарко Тасевски, 23.Емил Виячки, 9.Калоян Кръстев, 29.Петър Вуцов, 73.Мартин Сораков
Треньор: Александър Тарханов

PFC CSKA Sofia
ЦСКА: 1.Густаво Бусато , 11. Петър Занев (к), 2.Юрген Матей, 28.Пламен Гълъбов, 18.Брадли Мазику , 20.Tиаго Родригес, 15.Тибо Вион, 9.Адалберто Пеняранда (85  19.Иван Турицов), 24.Джером Синклер, 30.Георги Йомов (88  27.Мартин Смоленски), 22.Али Соу 
Резерви: 25. Димитър Евтимов, 4. Александър Бучков, 5. Федерико Варела, 7. Енрике Рафаел, 8. Греъм Кери, 19. Иван Турицов, 27. Мартин Смоленски
Треньор: Бруно Акрапович

София, стадион "Славия"
Съдия: Никола Попов

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация