ЦСКА получи второ място в унизителна за футболните клубове класация. Американското издание “Блийчър Рипорт” направи подреждане на най-лошо функциониращите отбори и “червените” се оказаха на второ място.
 
“Много клубове може да бъдат определени като лошо функциониращи. Редица отбори имат финансови неприятности. Но някои проблеми са далеч по-дълбоки, а футболните клубове са раздирани от скандали”, пише изданието.
 
Американците припомнят проблемите на “армейците” от пролетта на 2010 г., когато мачът с Локомотив (Мездра) бе прекратен от нахлуването на терена на феновете на отбора.
 
Споменава се плачевното състояние на стадион “Българска армия”, уволнението по дисциплинарни причини на вратаря Даниел Беконо. Не е подминат и скандала с Орлин Орлинов, който бе обвинен, че е отвлякъл и пребил моделката Катрин Вачева.
 
Пред ЦСКА в класацията е само английският Портсмут, който през 2008 г. спечели ФА Къп, а след това изпадна във финансова криза и се бори за оцеляването си в Чемпиъншип. В подреждането на “Блийчър Рипорт” преобладават британски отбори. След “червените” са наредени Лутън, Борнемут, Родъръм, Олтринкъм, Скарбъро, Нортуич, Лийдс и Хартс.
 
Място в класацията има и за цялата индонезийска футболна лига, където заради редица скандали 14 от 24-те клуба обявиха бойкот. Футболен сезон през тази година почти нямаше. Позиции в листата имат и последните два скандала с футболна корупция в Италия. В първия случай – “Калчополи”, предимно бяха замесени Ювентус и Милан, а при втория – от тази пролет, с наказания се оказаха отбори от Серия “Б”./БЛИЦ