Старши треньорът на ЦСКА Йоан Андоне похвали всички футболисти след равенството 0:0 срещу Спартак (Москва).

“Играхме срещу един от най-добрите отбори в Русия. Времето беше хубаво, теренът също, нямаше дъжд и вятър както в предишните мачове. Добър мач за нас от подготовката, в който имах възможност да си направя изводи за част от играчите. Аз съм доволен от играта и резултата. Ако направим резултат 0:0 навън в групите на Шампионската лига срещу Спартак, ще е още по-добър. Казах на играчите, че ако спечелим шампионата в България, руснаците може да ни се паднат и в Шампионската лига”, каза Андоне.

“Доволен съм от представянето ни и през второто полувреме, видяхте, че Делев остана сам срещу вратаря. Исках да видя всички играчи, важно е за мен тези, които влизат, да дават всичко от себе си.

Имам в главата някакъв състав, но до 27 февруари има още време и може да се случат много неща. На първо време знаете, че имаме 7 нови футболисти, които дойдоха тази зима. Ще видим кой от тях най-бързо ще се впише в състава. Най-важно за мен е да имам по двама равностойни играчи на всеки пост. Шампионатът ще бъде тежък, ще играем и за купата. Трябва да имаме конкуренция на всеки пост”, допълни румънският специалист.

“Исках да видя и Петре на този пост, затова смених Иван Стоянов още в началото на второто полувреме. Иван го пуснахме зад нападателите, отляво и отдясно. Може в другия мач да играе и в защита, искам да го видя къде ще е най-добре. Видяхте, че 60 минути играхме почти с един и същи състав. За мен е важно да дам еднакъв шанс на всички, защото едно е тренировка, съвсем друго е официален мач”, завърши Андоне./БЛИЦ