Ангел Бончев се завърна във футбола. Бившият началник в Литекс стана изпълнителен директор на Спартак (Плевен). Новите собственици на клуба от "Б" група представиха днес пред футболистите не само Бончев, а и Стефан Колев, който става старши треньор, заемайки мястото на освободения Красимир Бислимов.

Новите хора в Спартак бяха доведени на стадиона от водещия се за собственик Кирил Тодоров и адвокат Димитър Димитров.

Ангел Бончев е добре познато име в българския футбол като президент на Литекс. През 2010 година бившият борец за кратко бе в Спортист (Своге), където заемаше подобна длъжност, а треньор на "шоколадите" беше именно Стефан Колев, с когото сега ще работят заедно и в Плевен.

Колев е шесткратен шампион на България - по веднъж с ЦСКА, "Левски" и Славия и два пъти с Литекс. С такова постижение не може да се похвали нито един друг български футболист. През сезон 2000/2001 бившият ляв защитник облича екипа на Спартак, за да му помогне с опита си за последното му завръщане в "А" група. Сега целта пред Бончев и Колев е да класират отбора в елита.

Като треньор Колев е работил в Спортист (Своге) по време на участието на тима в елита. След това се завръща в школата, от която е тръгнал към големия футбол, а именно тази на "Левски".

Любопитното, че неофициалният дебют на Ангел Бончев и Стефан Колев ще бъде утре срещу Литекс, където и двамата дълго време работиха и вдигаха шампионски титли. Тимът от "Б" група гостува на "оранжевите" за контрола, която е от 16:00 часа на Градския стадион в Ловеч.