Новият директор на детско-юношеската школа на Локомотив (Сф) Ангел Колев коментира пред БЛИЦ своето назначение. „Завръщам се у дома. Вълнувам се, естествено. В „Надежда” са преминали най-хубавите години от футболната ми кариера. Първо бяха играч, после и треньор на Локото. Нормално е да наричам клуба „клуб на моето сърце”, започна Колев.

- Предложението към мен да поема ДЮШ дойде изненадващо. Зная с какво се захващам, знам, че в началото ще ни бъде трудно, но въпреки това съм убеден, че ще се справим. Разбира се, няма да успея без помощта на всички хора, работещи в клуба, и най-вече без помощта на президента Николай Гигов. Първите му думи към мен бяха, че трябва в „Надежда” да върнем „локомотивското начало”. Акцентът в моята работа ще бъде да подобрим условията на колегите и на децата в школата. Това ще ни бъде приоритет.”

Легендарният бивш халф стана шампион с Локомотив през 1978 г. и носител на Купата на Съветската армия през 1982 г. През 1973 г. печели Балканската купа с „червено-черните”. Има 252 мача и 33 гола за тима от „Надежда”. Бившият национал утре ще бъде представен официално от спортния директор Кристиян Добрев пред треньорите от ДЮШ. Ангел Колев сменя на поста Ивайло Аспарухов.

„Не са ми поставяни никакви конкретни цели от ръководството от сорта на това да вкараме еди-колко си юноши в първия отбор или да преследваме непременно призови места в първенствата. Няма да правя никакви чистки. Колегите могат да бъдат спокойни. Нямам моралното право на това, а и не съм запознат с работата на треньорите. Времето до края на сезона ще бъде един вид изпитателен срок за всички”, поясни Колев пред БЛИЦ. /МИЛЕН ДИМИТРОВ

Това е Ангел Колев
Роден е на 22 август 1953 г. Като играч на столичния Локомотив записва 252 мача и 33 гола в “А” група. С "железничарите" става шампион на България през 1978 г. Играе в 9 мача на националния тим. Облича екипа на гръцкия АЕК, след което пътят му като футболист завършва в Шумен. Треньорската си кариера започва в родния клуб като помощник на Апостол Чачевски. След това е старши треньор на Локомотив и на свищовския Академик. Голяма част от кариерата му преминава в Кипър, където води последователно Алки, Омония, Паралимни и Ермис.


А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите