Старши треньорът на Локомотив (София) Ангел Колев се обяви против правилото, задължаващо отборите от Втора лига да пускат като титуляри двама играчи на възраст до 21 години. Легендата на „червено-черните“ призна, че не е имал време да разузнава съперниците, тъй като има прекалено много работа със своя отбор, който е закъснял с подготовката.

„Защо трябва да се задължавам да пускам момчета, които още не са готови. Против съм срещу тия налагания от БФС. Ще се съобразяваме, но въобще не съм съгласен. Няма нормален треньор, който има добри момчета под 21 или над 21, да не ги налага. Това вече е моя работа къде да заложа на момчето до 21 година на кой пост. Когато извадиш двама по-опитни и сложиш две неукрепнали момчета, ще има слабости. Но такива са изискванията”, обяви Колев.

„Не съм разузнавал Левски (Карлово), който ни е съперник в първия кръг на първенството. Винаги съм мислил повече за моя отбор, а не за противника. Хубаво е да се знае силата на противника, но просто не ни стигна време за всичко”, обясни 62-годишният специалист.

„За мен дойде изневиделица предложението да поема мъжете след влизането в „Б“ група. Не се замислих изобщо. В клуба сме само локомотивци. Ако не беше господин Василев, на стадиона щеше да има катинари, нямаше да има никакъв живот там. Времето ме притиска, започнахме късно подготовката. Всичко се прави в движение, едни идват на проби, други си отиват, но аз съм човек, който не се страхува. Скокът от „А“ окръжна в „Б“ група е сериозен. Всички сме се хванали за ръце, за да си свършим работата както трябва. Повечето от играчите най-вероятно не ги познавате. Ще дам всичко от себе си в този труден момент Локомотив да се стабилизира, да направим един боеспособен състав за Втора лига. Локомотив (София) е институция, но се връщаме. Няма да жалим труд и нерви”, разкри наставникът на „железничарите“.

„Някои напуснаха по тяхно желание. В никакъв случай не сме изгонили нито един. По наша преценка сме взели новите, за да ни помогнат в „Б“ група, знаете какво е по селата в „А“ окръжна и какво е нивото сега. Час по-скоро трябва да си решаваме проблемите. Целта ни е обща”, добави Ангел Колев.