България победи с 3:0 Япония вчера и си гарантира класирането в елиминационната фаза на световното първенство по минифутбол в Рас Ал Хайма, Дубай. От родната федерация разясниха кой може да бъде съперник на нашите на осминафиналите: 

"Схемата на турнира показва, че ни очаква вторият отбор от група F, която за наше съжаление е повече от завързана и яснота няма да има до последно. Англия води в класирането с 4 точки, колкото има и Франция, докато фаворитът Словакия е само с 3 след изненадващата загуба от "трите лъва" вчера.

Англичаните изглеждат най-близо до следващата фаза, защото имат нужда само от точка в срещата с последния Албания. Франция и Словакия пък играят директен мач и се очертава топ дерби.

За нас и трите отбора са повече от познати. С Франция играхме на елиминациите на Европейското миналата година, когато победихме в здрав мач с гол в края. С Англия пък се срещнахме преди няколко месеца в Лигата на нациите, като си разменихме по една победа. Англичаните доста са вдигнали нивото и имат куп нови играчи.

Словашката федерация пък е една от най-близките до нашата и макар скоро да не сме играли с тях, успяхме да ги гледаме пак на Лигата на нациите, на която домакинстваха.

На четвъртфиналите в нашия поток като фаворит за евентуален наш съперник се очертава действащия европейски шампион Азербайджан. Но нека мислим мач за мач. Предстои последен двубой от груповата фаза утре срещу Оман, а вдругиден са осминафиналите".

 

С кого може да играем на осминафинал България вече си гарантира класирането напред към елиминационната фаза на...

Публикувахте от Българска Асоциация Мини Футбол в Понеделник, 30 октомври 2023 г.