В сряда от 14:00 часа на градския стадион в Созопол, домакините и Нефтохимик ще изиграят контрола. Поканата за срещата е от третодивизионния тим, който преди около два месеца игра проверка с "нафтата" в Долно Езерово и сега бургазлии връщат визитата. Въпреки натоварената програма през тази и следващата седмица, треньорът на лидера в "Б" група Димчо Ненов реши да приеме поканата, за да могат футболистите му да влязат в по-натоварения ритъм на очертаващата се английска седмица.

В събота Нефтохимик приема "Ботев" (Враца) в реванш от 1/16-финалите за Купата на България на стадион "Лазур", а следващата сряда играе последен мач от есенния полусезон за първенството - гостува на Спартак (Плевен). Освен наличния потенциал от футболисти, Ненов ще използва контролата утре, за да види в игра няколко момчета от школата.

В мача ще вземе участие излекувалият контузия в глезена капитан Момчил Желев. Под въпрос е централният защитник Велин Дамянов, който има лека мускулна травма и ще бъде запазен за мача с "Ботев" (Враца) в събота.