Клубовете от Чемпиъншип Брайтън и Ипсуич са на път да изпреварят Лудогорец за подписа на Стойчо Стоев. Агенция БЛИЦ първа разпространи новината още на 7 април, че специалистът към този момент е отказал да поднови договора си, тъй като има планове за кариера в чужбина. Според "Меридиан Мач" треньорът вече е парафирал предварителен договор с елитната мениджърска агенция "New Era Global Menagment", която усилено го промотира на Острова. Агентите, чийто най-известен клиент е Рио Фърдинанд, вече са водили конкретни разговори с въпросните два клуба. Шефът на агенцията Пийт Смит и един от асистентите му Йън Ууд бяха забелязани на стадиона в Разград по време на мача на Лудогорец с Локомотив (Пловдив). След това вероятно отново е била обсъдена идеята за бъдещата му работа.

От известно време в Лудогорец твърдят, че искат да задържат Стойчо Стоев, но до момента няма абсолютно нищо категорично - нито са водени разговори за бъдещето му, нито е подписан нов договор. Дори Кирил Домусчиев вчера не даде категоричен отговор дали Стоев ще остане в Разград след края на сезона.

Силното представяне на Лудогорец в Европа и достигането до четвъртфинал намериха сериозен отзвук в Европа. Агентите от Англия са решили да включат Стоев в списъка със совите клиенти, срлед които по-известните са Рио Фърдинанд и Ашли Уилямс от Суонзи. Агенцията е работила и с Уейн Рууни, а в момента обслужва редица играчи и треньори както от Висшата лига, така и от Чемпиъншип и долните дивизии на Англия. По-вероятно е Брайтън да бъде по-близо до подпис със Стойчо Стоев, тъй като в този клуб навремето е играл Пийт Смит (шефът на агенцията). Брайтън игра вчера първи плейоф за влизане във Висшата лига, но загуби у дома с 1:2 от Дарби Каунти (има и реванш, а след това победителят ще играе срещу победителя от Уигън - КПР). CV-то на Стоев е било предложено и на Лестър, който обаче вече си осигури завръщане във Висшата лига.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА