Екип на авторитетната английска медия Sky Sports отрази по подобаващ начин финала за SESAME Купа на България между ЦСКА и Левски. Двата тима се изправиха един срещу друг в спор за трофея за първи път от цели 17 години, а това предизвика сериозни емоции не само у нас, но и в чужбина.

Един от водещите журналисти на авторитетната медия – Роб Дорсет, проследи всичко най-интересно около мача, а след него даде специално интервю за DIEMA SPORT и предаването „Домът на футбола”.

Журналистът не скри възхитата си от невероятната атмосфера на стадион „Васил Левски”, създадена от близо 40-те хиляди зрители по трибуните.

„Беше невероятно събитие. Отразявал съм мачове от всички краища на света, но не съм виждал по-добра атмосфера от тази, по-враждебна атмосфера. Невероятно е да си част то това. Няма нищо общо с атмосферата в Англия и ФА Къп”, сподели той.

Според мен се получи много добър финал. В такива мачове нервността я има. Не мисля, че има спорове, че Левски беше по-добрият тим. Левски заслужаваше да спечели. Пардю бе разочарован, защото играчите на ЦСКА дори не тестваха противниковия вратар. Левски има по-младите играчи. Спечелиха с гол след рикошет, но Левски заслужаваше да спечели. На тях не им пука дали има рикошет или не, за играчите на Левски това бе нещо специално”,допълни журналистът.

Той коментира и бъдещето на Алан Пардю на „Българска армия”, като сподели, че специалистът ще остане в България, ако „той и собственикът Гриша Ганчев гледат в една посока”.

„Според мен той би искал да остане. Пардю иска подкрепата на собственика. Иска да говори със собственика. В Англия той също минаваше през тежки моменти, но там не се бореше за титлата. Би искал да знае, че има подкрепата на собственика. София вече е в сърцето му. Обича София. Би искал да знае, че ЦСКА ще се бори за титлата догодина. Алън Пардю иска да играе на високо ниво. Ако остане тук, то това му е гарантирано през следващия сезон. Ако се увери, че със собственика гледат в една посока, ще остане”, допълни още Роб Дорсет.