Нападателят на "Левски" Антонио Аниете се закани на ЦСКА. Испанският голмайстор и съотборниците му се изправят утре срещу "червените" от 16:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Знам много добре какво означава това дерби за феновете и на двата отбора. Много трудно е да се направи перфектна тактика, за да се стигне до победата. Наясно съм, че в този двубой предварителните сметки почти никога не излизат. Случва се доста често това, което си мислиш, да се получи по съвсем различен начин. Трябва да покажем страст, желание и да спечелим на всяка цена. Буквално трябва да изядем ЦСКА. Ако наистина има човек с по-голямо желание от моето да вкара на ЦСКА, нека каже! Но едва ли има такъв. Имам огромната мотивация да отбележа, но няма как да обещая, че ще го сторя. Истината е, че много ми се иска и ще работя здраво, както го правя, и се надявам да вкарам. Но и да не съм аз, нека е някой друг наш футболист и да спечелим", каза пред "Канал 3" Антонио Аниете.

"Да, определено може да направим аналог със севилското дерби. Защото Севиля играе с червен екип, докато Бетис е отборът на народа. Така бих оприличил и "Левски". При това положение се получава, общо взето, същото дерби. Затова севилският сблъсък има много общо с "Левски" - ЦСКА", каза испанският нападател на "сините".

"Смятам, че имаме силите да се преборим за титлата още този сезон. Разбира се, че загубата на точки в последните два мача ни отдалечава от лидера ЦСКА, но се надявам в събота да счупим прокобата и да се върнем на победния път. Все пак има още много мачове до края на първенството. Бихме могли да се поздравим с титлата", добави Аниете.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите