Най-добрият ни съдия в последните години - Антон Генов, направи своя своеобразен бенефис със срещата Етър - "Левски" от 1/8-финалите за Купата на България. Ветеринарят от Габрово нямаше много работа в двубоя на стадион "Ивайло", който "сините" спечелиха с 3:0.

Преди срещата Генов беше уважен от БФС, ПФЛ, Съдийската комисия и хора от ръководството на "виолетовите" и "сините", които му връчиха много подаръци и букети.

БЛИЦ разбра, че много скоро вече бившият съдия ще организира пищно парти в София, а на него ще има представители от ЦСКА и "Левски". Както е известно, в ЦСКА работи Димитър Димитров - Каубоя, който е един от най-големите приятели на Генов. По този начин представители на вечните съперници ще седната на една маса и ще уважат Генов.

"Ако мога с една дума да определя чувствата си, с които свирих последния съдийски сигнал, тя е удовлетворение. Спомних си за всичко, което съм направил във футбола за всичките тези години. Тепърва ще започвам да благодаря. Не изпитвам лоши чувства към никого. Излизам от съдийството с добри чувства, лошите неща съм ги забравил", коментира реферът след мача Етър - "Левски".

"В София ще организирам тържество, на което ще благодаря на абсолютно всеки, който ми е помогнал през годините. Ще искам да предам опита си на по-младите съдии, но не знам кога ще стане това. Нека не избързваме. Първо искам да си почина. При всички случаи обаче аз оставам близо до съдиите и футбола. На тържеството ще раздам екипите и картоните си", продължи пред Livesport Антон Генов.

"Има подобрение в българското съдийство. Не само този сезон, но като цяло в последните години. Пожелавам на всички млади съдии не само да ме настигнат, но и да ме задминат. Ще им кажа обаче, че не е никак лесно. По-добре обаче е да се занимават със спорт, а не с други неща. Имам над 200 мача в "А" група, но най-хубаво е на "Левски" - ЦСКА. Ръководил съм 12 такива дербита. Те са паметни за мен. Най-приятният ми момент беше, когато попаднах в Топ 50 на съдиите в Европа", каза още Генов.