Арда иска да приеме ЦСКА за Купата в Кърджали. В момента дебютантът в елита очаква отговор от БФС, който трябва да позволи това да се случи. Чисто лицензионно "Арена Арда" покрива всички изисквания за мачове в елита, с изключение на липсата на осветление, съобщава вестник "Тема Спорт".

В случай, че двубоят е през светлата част от деня обаче няма никакъв проблем да се проведе в Кърджали. През миналия сезон имаше случаи, в които втородивизионни отбори домакинстваха за Купата, без да имат осветление. А съоръжението на Арда е в пъти по-добро състояние.

В Кърджали са сигурни, че ако "червените" гостуват в града, ще се получи голям празник, а посещаемостта ще е много висока. Двубоят ще е между 29 и 31 октомври (вторник-четвъртък) и ще е един от най-интересните дуели в осминафиналите за купата.

По-рано през сезона "червените" победиха с 3:2 в Борисовата градина за първенство. Арда е воден от бившия треньор на съперника Стамен Белчев. В състава пък са ексиграчите на тима Иван Караджов, Александър Георгиев, Михаил Александров и Спас Делев. Треньор на вратарите е Стоян Колев, който е сред най-успешните състезатели под рамката на ЦСКА през настоящия век.

Ръководството на Арда беше планирало да стартира подмяна на тревното покритие на своя стадион. Това обаче ще бъде отложено, ако от БФС позволят срещата с "червените" да се играе в Кърджали. Дебютантът в елита също така работи активно по поставянето на осветление. Надеждите в клуба са прожекторите да са готови за старта на пролетния дял. 
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/16-ФИНАЛИ