Арда официално представи Преслав Боруков като футболист на тима. БЛИЦ първи анонсира новината за този трансфер още в събота, когато нападателят се раздели с Локомотив (Пловдив).

22-годишният Боруков подписа с тима от Кърджали за 2,5 години, обяви официалният сайт на клуба. Той става третият футболист, който преминава в Арда през тази зима след Абубакар Тунгара и Радослав Цонев.

„Очакваме футболист от чужбина, но щом се появи свободен български играч на пазара, ние веднага реагирахме и го привлякохме“, коментира спортният директор Ивайло Петков пред клубния сайт. 

Той вероятно има предвид за ганайски нападател, за който БЛИЦ също първи писа. 

Арда представи и новия си главен скаут. Това е бившият национал Георги Сърмов. Той става част от треньорския щаб на Александър Тунчев и ще отговаря, както за разузнаване на противниците, така и за наблюдение на футболисти за селекцията на Арда.

„Благодаря на ръководството на клуба и на спортния директор Ивайло Петков за предоставената ми възможност. Надявам се да съм от полза, както на старши треньора, така и на отбора“, заяви Георги Сърмов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023