Лудогорец и Арда завършиха при 2:2 в Кърджали в отложен мач от 8-ия кръг на efbet лига. 

Двубоят започна вихрено и още в първата минута домакините имаха възможност да открият резултата, но Коконов не уцели топката от чиста позиция.

Лудогорец откри резултата десет минути по-късно. Десподов комбинира със съотборник, пое топката на границата на наказателното поле и я прекара покрай вратаря на Арда за 1:0 в 11-ата минута. Радостта на гостите продължи едва 6 минути и разградската отбрана сбърка при изнасянето на топката, тя се озова в Спас Делев, който я прати в мрежата с диагонален удар за 1:1.

След половин час игра Лудогорец поиска дузпа за игра с ръка на Милен Стоев в наказателното поле, но реферът Георги Давидов замълча.

В първите минути на втората част Лудогорец направи няколко добри атаки, но първото по-сериозно положение беше за Арда в 64-ата минута, когато рикошет можеше да доведе до гол във вратата на Пламен Илиев. Няколко минути след това обаче Лудогорец вкара за 2:1 след удар с глава на оставения непокрит Драгош Григоре.

Това обаче не беше всичко в мача и домакините стигнаха до равенство в 84-ата минута, когато Тилев удари гредата след удар с глава, а притичалият Едимар Рибейро - Жуниор изравни отблизо (2:2). В продължението и двата тима можеха да стигнат до победа в опасни ситуации в рамките на минута, но нов гол не падна.

Така кърджалийци за пореден път не допуснаха загуба у дома и прекъснаха серията на съперника от шест поредни победи. Разградчани пък поведоха с три точки на върха пред преследвача Локомотив (Пловдив), като имат и мач по-малко. Арда остава на четвъртата позиция с 29 точки.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

АРДА - ЛУДОГОРЕЦ 2:2
0:1 Кирил Десподов (11'), 1:1 Спас Делев (17'), 1:2 Драгош Григоре (70'), 2:2 Едимар Рибейро (84')

По-важното от мача по минути:

1' Начало на срещата.
1'  Първа възможност в мача! Грешка на Сисиньо, Спас Делев центрира към Коконов, но той не успя да уцели топката от чиста позиция.
10'  Недялков отлично напредна отляво по атаката на Лудогорец и подаде към Ману, който стреля неточно.
11'  ГООООЛ за Лудогорец! Кирил Десподов пое топката на границата на наказателното поле и я прекара покрай вратаря на Арда за 1:0.
17'  ГООООЛ за Арда! Лудогорец сбърка при изнасянето на топката, тя се озова в Спас Делев, който я прати в мрежата с диагонален удар за 1:1.
20' Каули стреля от дистанция, но Караджов улови. Втори точен удар за Лудогорец в мача.
22' Нов удар на Каули от границата на наказателното поле, но Караджов отново е на мястото си.
31'  Претенции за дузпа от Лудогорец за игра с ръка на Милен Стоев в наказателното поле, но реферът Георги Давидов замълча.
39' Хубав удар на Спас Делев, но Пламен Илиев е добре пласиран и улови без проблеми.
45' Край на полувремето.

46' Начало на втората част.
47' Кашерю и Ману комбинираха, последва удар към Караджов, но вратарят се справи.
60' Елвис Ману от няколко метра не успя да уцели вратата на Караджов след отличен пас на Каули
64'  Страхотна възможност за Арда! Котев стреля към вратата на Лудогорец, но се получи рикошет, който можеше да изненада вратаря на гостите в близкия ъгъл.
70'  ГОООЛ за Лудогорец! Драгош Григоре беше оставен непокрит след корнер и заби топката с глава.
84'  ГООООЛ за Арда! Тилев удари гредата след удар с глава, но притичалият Едимар Рибейро - Жуниньо се разписа и изравни резултата.
90+2  Шанс за Лудогорец! Сисиньо стреля, но Караджов спаси тима си от загуба.
90+2'  Опасност и пред вратата на Лудогорец, но Едимар Рибейро се забави, а ударът на Делев беше блокиран.
90+5' Край на мача.


АрдаАрда: 1. Иван Караджов, 4. Милен Стоев, 8. Милен Желев, 9. Спас Делев , 11. Александър Георгиев (77'   37. Едимар Рибейро - Жуниньо ), 17. Иван Коконов (82'  7. Михаил Александров), 19. Румен Руменов (77'  33. Иван Тилев), 20. Деян Лозев (54'  80. Лъчезар Котев ​), 24. Ребин Сулака, 27. Емил Мартинов
Резерви: 36. Васил Симеонов, 15. Муса Адад, 71. Пламен Крачунов
Треньор: Николай Киров

ЛудогорецЛудогорец: 23. Пламен Илиев, 3. Антон Недялков, 4. Сисиньо, 7. Алекс Сантана (89'  25. Стефан Баджи), 10. Елвис Ману (71'  13. Мавис Чибота), 11. Кирил Десподов  (82'  64. Доминик Янков), 18. Светослав Дяков, 21. Драгош Григоре , 28. Клаудиу Кешерю , 32. Жозуе Са , 95. Каули Оливейра (89'  61. Димитър Митков)
Резерви: 27. Владислав Стоянов, 5. Георги Терзиев, 24. Оливие Вердон
Треньор: Станислав Генчев

Стадион: "Арена Арда", Кърджали
Съдия: Георги Давидов
Легенда:             

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството