Архитект Ивайло Мишев взе участие в днешната пресконференция на "ЦСКА Завинаги" в пресклуб БТА. Той обясни как се е стигнало до започването на терените и какви още възможности има сдружението. Мишев засегна и темата за новия стадион в Борисовата градина

"Цялото проектиране беше одобрено през 2012 година. Ние започнахме и завършихме две тоалетни в Сектор "А", както и седалките, които имаха отделно строително разрешение и протоколи. Другите два обекта, които са готови, са игрище номер 1 и 2. Те са с разрешително от 22 февруари 2013 година.

В момента са изготвени проекти за реконструкцията на двете съблекални. Има проект за нова ограда на целия стадион, съблекалнята за гости. Изготвили сме още собствена концепция за Сектор "Г". Необходимо е да има тоалетни и два входа, за да може да бъде лицензиран.

Хората трябва да започнат да го посещават. Както аз, така и всички около мен също са гледали мачове от него. Всичко сме документирали и ще го предоставим на Министерството на спорта.  ЦСКА няма думата за базите, защото те не са им предоставени за продължително използване. Но от друга страна се нуждаем от одобрение и разрешение.

Извън това имаме готова концепция за изграждане на стадион. Той може да струва около 35 милиона лева. Имаме и концепция за базата на Панчарево", обясни арх. Мишев.