Арменски национал се присъедини към подготовката на Черноморец. 27-годишният Самвиел Мелконян идва от Бананц (Ереван) и ще бъде тестван от Димитър Димитров-Херо. Арменецът е играл близо година в украинския Металург (Донецк) под ръководството на настоящия наставник на "Левски" Николай Костов, като в 16 мача е отбелязал 15 гола.

Мелконян има и 29 мача за арменския национален отбор, който е наш съперник в квалификациите за Световното в Бразилия през 2014 година.

На проби в Черноморец продължават да бъдат още американският централен защитник Лео Круз, както и конгоанецът с френски паспорт Мата.

Най-опитният Радостин Кишишев започна подготовка със своите съотборници. Опитният халф се присъедини вчера към лагера на "акулите" в Поморие, като взе участие и в двете тренировки за деня.

Първият тренировъчен лагер на черноморци ще продължи до 25 януари, като през това време ще бъдат изиграни две контроли. Първата е на 18-и (сряда) срещу Созопол, а втората на 25-и (сряда) срещу Спартак (Варна). И двете проверки са с начален час 14:30 и ще се играят на тренировъчната база "Гнездо на акули".