Нападателят на "Левски" Сьорд Арс получи наградата си за най-добър футболист на 12-ия кръг в "А" група. Както е известно, холадецът се появи като резерва срещу Локомотив (Пловдив), вкара 2 гола за 2 минути и донесе победата на "сините" с 3:2, което му отреди отличието в традиционната анкета на Пресклуб "България" и вестник "Футбол". Aрс събра 14 от гласовете, а подгласници му станаха играчите на лидера Лудогорец (Разгра) Марселиньо (7 вота) и Станислав Генчев (4).

Холандският нападател е оптимист за бъдещето на "Левски" и в края на пресконференцията си дори каза, че ще заложи пари, че той и съотборниците му ще спечелят шампионската титла.

"Ще станем шампиони, готов съм да заложа 50 евро", каза с усмивка на лицето Сьорд Арс.

"Много съм щастлив, че получавам тази награда, която се определя от българските футболни специалисти. Това е първата ми награда тук и се надявам да спечеля още много като футболист на "Левски". За мен е истинска чест да получа признанието. Статуетката ми харесва, благодаря", сподели доволният Арс, който вчера остана на пейката и не взе участие при победата с 2:1 над Берое в Стара Загора.

"Сигурен съм, че ще успеем да се изкачим на първото място. Трябва да продължим да печелим мачовете си до края на есенния дял на шампионата. Предимството ни пред останалите е, че имаме по-лека програма от тях. Ако продължаваме така, ако запазим формата, която показваме напоследък, разбира се, че ще станем първи", коментира нападателят, добавяйки, че все още му е трудно да оправдае доверието към него, но усеща, че нещата са тръгнали в по-добра посока - "Разбира се, че е трудно, когато играчът преди теб на твоя пост е бил толкова добър (б.а. - визира Гара Дембеле). Отборът е платил пари за теб, взел те е от друга страна и нормално очакванията са много високи. Ситуацията в момента не е такава, каквато искам, но чувствам, че нещата стават все по-добре. Беше ми необходимо време и за адаптация."

"Минала е само една седмица при новия треньор и е рано да се каже дали нещо се е променило. В тренировките обаче нещата се промениха. Харесват ми, защото са по-добри от тези в Холандия", похвали Сьорд Арс методите на работа на Николай Костов.

"Първият мач, който изиграх за "Левски", беше в Европа. Стадионът беше пълен и публиката пя през всичките 90 минути. В Холандия няма такова нещо. Тук атмосферата е направо невероятна. Имах различни очаквания, но животът в София определено ми допада", каза още Арс, добавяйки, че наказанието му преди мача с Локо (Пд) е повлияло на мотивацията му. Както е известно, нападателят беше пратен от Георги Иванов да тренира с децата на "Левски", тъй като си позволи да каже пред медиите в страната си, че Гонзо и помощниците му пушат цигари в съблекалнята.

"Винаги съм пределно мотивиран да показвам най-доброто от себе си. Радостен съм, че бях полезен на клуба и вкарах тези 2 много важни гола срещу Локомотив (Пловдив). Ако бяхме загубили, това щеше да ни струва още 3 точки", каза Арс.