“Левски” победи Локомотив (Пловдив) с 3:2 в мач от 12-ия кръг на “А” група. Двубоят се игра на стадион “Георги Аспарухов” при закрити врати заради наказание на “сините”. Домакините от София събраха 24 точки и са на само една от четвъртия в класирането Литекс и на 7 от лидера Лудогорец. Локомотив (Пловдив) остана на 8-а позиция с 20 точки. В герой за успеха на “Левски” се превърна пратеният за известно време при децата Сьорд Арс. Холандецът се появи като смяна и вкара два гола за две минути. “Сините” излязоха напред в резултата след гол на Иван Цветков, но Де Карвальо и автогол на Йордан Милиев обърнаха развоя на двубоя. За една минута, между 76-ата и 77-ата, Сьорд Арс наниза две попадения и донесе трите точки на домакините.

Срещата беше изгледана от цялото ръководство на “Левски” начело с Тодор Батков, Константин Баждеков, Георги Марков. На трибуните беше и новият треньор Николай Костов и помощникът му Веселин Бранимиров. От резервната скамейка двубоят ръководеше Антони Здравков, тъй като Георги Иванов изтърпя наказание заради червен картон в дербито с ЦСКА.

Треньорският щаб на “Левски” заложи на интересен и изненадващ състав. В защита титуляри излязоха Мулдер, Милиев, Сержиньо Грийн и Марко Видович, който замени титуляря Орлин Старокин. В центъра на терена доверие получи Даниел Димов, който си партнираше с Владимир Гаджев. Заради травмите на Тони Калво и Симеон Райков титуляри по крилата стартираха Даниел Младенов и Христо Йовов, а в атака действаха Дарко Тасевски и Иван Цветков.

Треньорът на гостите от Пловдив Драган Канатларовски също пусна офанзивен състав. Титуляр в атака след възстановяване от контузия излезе Базил де Карвальо, който беше подпомаган от Даксон, Здравко Лазаров и Сержиньо.

Още в 5-ата минута Базил де Карвальо отбеляза, но беше в положение на засада и съдиите правилно отмениха попадението. В 16-ата минута “Левски” поведе в резултата. Христо Йовов отне топка в центъра на терена, продължи към Даниел Младенов наляво, той центрира в наказателното поле и Иван Цветков без проблеми реализира за 1:0. Последваха силни минути за гостите от Пловдив, който логично стигнаха до пълен обрат в резултата. Много добре в атаката на Локомотив играеха Даксон и особено лидерът Здравко Лазаров, който развинтваше левия бранител на домакините Марко Видович.

В 30-ата минута именно Електричката мина покрай Видович, центрира в наказателното поле и оставеният непокрит Базил де Карвальо с мощен шут изравни за 1:1. Двамата централни бранители на “Левски” Сержиньо Грийн и Милиев въобще не бяха в наказателното поле и носят основна вина при попадението. В 41-ата минута гостите поведоха с 2:1. Отново Здравко Лазаров се отчете с асистенция. Този път полузащитникът центрира от пряк свободен удар, Златински и Милиев тръгнаха да атакуват топката, тя се удари в крака на защитника на “сините” и влетя във вратата на Пламен Илиев.

На полувремето Даниел Димов отстъпи мястото си на Тодор Христов, който заигра като ляво крило, Даниел Младенов остана отдясно, Христо Йовов и Гаджев заиграха в центъра. Още след 50-ата минута Локомотив (Пловдив) се прибра в собствената си половина и логично получи голове. До 76-ата минута, когато Арс изравни, домакините постоянна атакуваха, но не създаваха чисти положения. Даниел Младенов игра слабо и заслужено беше сменен. Опитните Христо Йовов и Дарко Тасевски също не играха на ниво.

В 76-ата минута влезлият като резерва Сьорд Арс с глава направи 2:2 с хубаво изпълнение. Асистенцията беше на Иван Цветков. В следващата атака отново Цветков опита да намери Тодор Христов пред наказателното поле, но топката стигна до Сьорд Арс, който с удар по земя вкара втория си гол за крайното 3:2. Иван Цветков беше един от малкото играчи на “Левски”, които демонстрира добро ниво и доказа, че има място на върха на атаката. След обрата в резултата отново Арс имаше шанс да реализира и хеттрик, но пропусна, а и имаше претенции, че е бутнат в наказателното поле. В последните секунди на добавеното време Христо Златински от няколко метра сам срещу Пламен Илиев изпусна да донесе поне точка на Локомотив./БЛИЦ

Двубоят по минути тук


"ЛЕВСКИ" - ЛОКО (Пд) 3:2
1:0 Иван Цветков (16), 1:1 Базил де Карвальо (30), 1:2 Йордан Милиев (41-автогол), 2:2 Сьорд Арс (76), Сьорд Арс (77)


Levski_.jpg“Левски”: 23.Пламен Илиев, 2.Дъстли Мулдер, 3.Сержиньо Грийн, 55.Йордан Милиев, 14.Марко Видович, 7.Даниел Димов (46 - Тодор Христов), 45.Владимир Гаджев, 22.Дарко Тасевски (64 - Сьорд Арс), 10.Христо Йовов, 17.Даниел Младенов (76 - Мариян Огнянов), 19.Иван Цветков
Резерви: 24.Божидар Митрев, 20.Александър Башлиев, 33.Ларс Рисп, 16.Мариан Огнянов, 9.Сьорд Арс, 21.Тодор Христов


lok.jpgЛоко (Пд): 33.Флориан Лучини, 2.Джереми Родригес, 5.Юнес Бенжалюн, 17.Компанучи (86 - Любомир Витанов), 4.Михаил Венков, 16.Христо Златински, 23.Даниел Георгиев, 87.Даксон, 77.Здравко Лазаров, 19.Базел де Карвальо (66 - Йордан Тодоров), 10.Сержиньо
Резерви: 12.Стоян Ставрев, 7.Йордан Тодоров, 9.Релич, 11.Ненад Лукич, 44.Любомир Витанов, 29.Драги Коцев, 55.Мартин Кавдански


Стадион: "Георги Аспарухов"
Съдия: Георги Йорданов
Жълти картони: Даниел Младенов, Иван Цветков ("Левски"); Флориан Лучини, Михаил Венков, Даниел Георгиев (Локомотив Пловдив)