42-годишният руснак Арсен Арменяк е новият спонсор на Спартак (Плевен). Това стана ясно на провелата се пресконференция на стадион „Плевен”. Пресаташето на втородивизионния клуб Тони Вашков обяви специално за сайта на привържениците spartak-pleven.bg, че новият спонсор се занимава с промотиране в световен мащаб на спортисти от различни спортове, като е известен най-вече в ММА средите. До момента именно работата му в чужбина го е възпрепятствала да се появи в Плевен.

Очаква се Арменяк да пристигне на стадион „Плевен” за следващия домакински мач - срещу Септември (Симитли), след паузата в първенството. С България го свързва бизнес тук, а в частност и в Плевен, както и много приятелства.

На пресконференцията присъстваха още обявеният вчера като Председател на Съвета на директорите на ПФК „Спартак 1919” АД плевенски бизнесмен Кирил Тодоров, изпълнителният директор Хари Казаков и адвокат Димитър Димитров, който е придвижил сделката по прехвърлянето на собствеността на клуба. Тодоров и Казаков, заедно с Теодора Парашкефова, сформират тристранния Съвет на директорите. Стана ясно, че Кирил Тодоров е финансист и това ще е неговият ресор в Спартак.

Обявен месечен бюджет от 60 хиляди лева, като финансирането няма да е само до края на сезона. Всички задължения до 1 януари 2013 г. са изчистени от старите собственици на Спартак. Новото ръководство изявява намерения за подобряване на базата и развитие на Детско-юношеската школа на клуба.

По отношение на участието на Спартак в настоящия сезон, изрично е подчертано, че ще се разчита основно на наличните футболисти, а нови попълнения ще има единствено, ако има възможност за привличането на класни такива. На този етап към отбора ще се присъедини младият вратар от школата на ЦСКА Ивайло Крушовски.

Оставката на треньора Красимир Бислимов е приета, като до няколко дни ще стане ясно кой ще е новият наставник на отбора. Възможно е за мача в Любимец той да бъде воден от Хари Казаков и Николай Боянов, който беше помощник на Бислимов.

Целта „А” група е определена от новото ръководство като „трудно постижима”, но ще се преследва, ако в течението на първенството се отдаде възможност. Засега най-важното е стабилизиране на отбора в „Б” група.

Интересен факт е създаването на Обществен съвет към клуба, в който ще участва досегашния акционер Даниел Митов и привърженици на отбора.