Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Жребият за Третия квалификационен кръг на Лига Европа определи ЦСКА да има за съперник Арсенал (Киев). "Армейците" обаче първо трябва да елиминират Мура, който снощи не успяха да победят, след като срещата в Словения завърши 0:0.

Арсенал (Киев) се включва директно в третия кръг на Лига Европа. Тимът завърши на 5-о място последния сезон в Украина. По предварителна програма ЦСКА първо ще гостува на стадион "Валери Лобановски" на 2 август, а реваншът е на 9 август на "Васил Левски". 

"Левски" имаше късмет при жребия и ще играе срещу значително по-лек съперник в следващата фаза, ако преди това елиминира ФК Сараево. Снощи селекцията на Илиан Илиев надделя с 1:0 срещу босненците след гол на Симеон Райков в 72-ата минута, а при краен успех от сблъсъка ще има за съперник ДжДжК Ювяскюля от Финландия или Зета (Голубовци) от Черна гора. Финландският тим надделя с 3:2 в първия двубой.

За "сините" едва ли можеше да има по-лесен възможен съперник, като се има предвид, че сред другите възможности бяха Слован (Братислава), Омония (Никозия), Ескишехирспор и АИК (Стокхолм).

По предварителна програма на Третия квалификационен кръг на Лига Европа "Левски" трябва да е домакин в първия мач на 2 август, а след това да гостува в Финландия или Черна гора на 9 август.

Най-тежък жребий изтегли Локомотив (Пловдив). "Смърфовете", които вчера изиграха зрелищен мач с Витес в Ловеч - 4:4, ще имат за съперник амбициозният руски тим Анжи (Махачкала) или Хонвед от Унгария. За да мисли за някой от тези два тима обаче преди това селекцията на Емил Велев трябва да елиминира холандците. Анжи със Самуел Ето`o в редиците си взе крехък аванс от Хонвед - 1:0 и също още не е ясно кой ще бъде краен победител от тази двойка. Първият сблъсък от Третия квалификационен кръг е плануван за 2 август. Победителят от двойката Локо (Пд) - Витес ще е гост, след което ще домакинства на реванша на 9 август.