Бившият президент на "Ботев" (Враца) Чавдар Атанасов даде разяснения за кебапчетата, за които клубът има задължения към механа във Враца. Около 50 хиляди лева са наследени новите италианските инвеститори, които преди няколко дни извадиха на светло какво имат да плащат като борч от предходните управленци. Вероятно инвеститорите искат да свалят напрежението от себе си след пълния хаос, който продължава и след началото на сезона. Атанасов даде и разяснения около забавянето на жълтите карти, за което беше обвинен.

„Александър Владимиров си свърши работата перфектно. В продължение на 3 дни момчето бе на 24-часово разположение на новата управа. Той е въвел всички необходими данни за футболистите в системата TMS на ФИФА. Смешно и жалко е да се твърди, че аз или някой друг спъваме трансферите на играчите.

Искам да уточня, че поканих Александър за тази специфична работа не затова, че ми е племенник, а заради интелигентността му и добрия английски. Важно е и да се знае, че след изкарания задължителен курс към ФИФА той работи на доброволни начала и не е получил нито стотинка от клуба за дейността си”, разясни Чавдар Атанасов.

„Още при предварителните преговори с инвеститорите те разбраха за всичките ни задължения и казаха, че това няма да бъде проблем за тях. В оповестените данни за разходите за „яденето и пиенето” има и неверни факти, като тези, например 8 000 лева на ресторант „Пинтата”.

На това заведение не дължим нито лев и това може да се провери. Мисля, че новите хора в "Ботев" знаят добре, че всеки клуб прави разходи за храна, лагери и т.н. Още един път казвам, че задълженията, които оставихме, са сред най-малките между клубовете в „А” група”, коментира Атанасов пред регионалния вестник "Конкурент".

Експрезидентът пожела успех на отбора при гостуването на Локо (Сф).