Със зрелищни двубои и джудо на много високо ниво стартира Европейската купа за мъже и жени, която се провежда в столичната зала „Арена Армеец“. Над 480 състезатели от 47 държави ще вземат участие в състезанието, което е и олимпийска квалификация за игрите в Рио де Жанейро‘2016. Това е 44-то издание на турнира, който в минали години се провеждаше под името „Освобождение“.

Днес точно в 10:00 ч. започнаха първите схватки. Бойците демонстрират страхотна класа и предлагат много зрелищни двубои на зрителите по трибуните.

Българската надежда за медал Ивелина Илиева, която се състезава в категория до 57 кг, се класира напред, постигайки лесна победа над представителката на Украйна Наталия Илкив.

„Получава се страхотно шоу за публиката, която е в залата. Като домакини се стараем организацията да е на ниво и мисля, че се справяме много добре. Към момента турнирът върви отлично. Искам специално да благодаря на министър Красен Кралев за подкрепата и съдействието около това важно събитие. А на нашия отбор искам да пожелая много късмет“, сподели генералният секретар на БФ Джудо Асен Корумджиев. 

Всички участници останаха много доволни от организацията на турнира и споделиха отличните си впечатления от България. „Страхотно състезание, чудесна организация. Много сте гостоприемни, ще се върнем с удоволствие в страната ви“, заявиха представителите на Беларус.  Входът в залата е свободен.