Христо Стоичков доведе шампиона Литекс на подготвителен лагер в Сандански и това предизвика веднага еуфория сред местните жители. Малко след 13 часа вниманието на минаващите пред хотел ”Свети Никола” бе приковано от Бентлито на Стоичков. Старши треньора на Литекс внимателно прекара луксозното возило до входа на хотела, а минути след него пристигна и клубния автобус, който също спря пред входа на хотела

Ицо беше посрещнат от част от щаба му, които бяха дошли първи, а също така от стария му познат Ангел Соколов, който е известен във футболните среди, а и е собственик на хотел, но в Мелник.

За минута треньорът се разбра с Караманджуков от Лудогорец как двата отбора ще тренират на основния терен на стадиона на Вихрен. После Стоичков любезно даде няколко автографа, но и направи забележка на едно момче, че отива за автограф, а химикалката му не работи, разказва случилото се репортер на "Гонг". Камата посрещна футболистите и дори си поговори с испанския му помощник, за да се разберат за първото занимание на Литекс в Сандански, което е от 16 часа на стадиона на Вихрен.

Минаващите хора по пешеходната зона на Сандански използваха присъствието на Стоичков, за да му направят снимки с мобилните си телефони, а чужденците с учудване разбраха, че той е в България, а не в Испания, и е треньор на Литекс. Както е известно, първата контрола на Литекс от лагера в Сандански е в неделя - срещу "Ботев" (Враца).