Опитният азербайджански съдия Алияр Агаев ще ръководи мача от група Н на Лига Европа между Лудогорец и испанския Еспаньол, който е в четвъртък от 19:55 часа на стадиона в Разград. Срещата е от третия кръг на груповата фаза и противопоставя първите два отбора в потока. Разградчани са с пълен актив, а Еспаньол е на втора позиция с 4 точки.

32-годишният Алияр Агаев има много сериозен опит в съдийството. Той ръководи мачове в груповата фаза на турнира Лига Европа четири поредни сезона, като е започнал през 2015 г. Две години по-рано, през 2013 г. става съдия на ФИФА, а е само на 26. Той е първият съдия от тази страна, който има мачове в груповата фаза на европейски клубни турнири. И единствен засега.

На ниво национални отбори е ръководил мачове от европейските и световни квалификации, както и срещата Дания - Република Ирландия (0:0) от турнира Лига на Нациите миналата есен.

Негови помощници ще бъдат сънародниците му Зейнал Зейналов и Акиф Акиф Амирели, а Орхан Мамадов е четвърти съдия. Паскал Карибен от Франция е съдийски наблюдател, а Марк Бос от Холандия е назначен за делегат на УЕФА.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа