Бившият футболист на Сливен, Берое и Лудогорец Димо Бакалов ще подпише договор с Локомотив (Пловдив). Това стана ясно на пресконференцията на ръководството на "смърфовете", провела се на "Лаута". Д-р Константин Думанов съобщи, че Бакалов остава в отбора и в близките дни ще парафира своя контракт.

"В най-скоро време ще подпишем договор с Димо Бакалов, както и още един футболист", заяви Думанов, като не пожела да разкрие кое е другото име.

"Искаме до края на първия лагер в Банско отборът да е готов и през втория лагер вече да започне същинското обиграване", каза шефът в Локомотив (Пловдив)

Новото ръководство на "черно-белите" даде днес първата си официална пресконференция. Това стана 20 дни, след като Сдружение „Обединение за Локомотив“ се сдоби с акциите на клуба. Пред медиите застанаха председателят на Сдружението Николай Неделчев, действащият изпълнителен директор на Локо (Пд) Константин Думанов и членовете на Управителния съвет на „Обединение за Локомотив“ Борис Джурджев, Златко Илиев и Стоян Грозлеков.

Неделчев призова локомотивската общественост за обединение, без което няма как да се разчита на добри резултати. „Ситуацията беше такава, че или трябваше да действаме бързо, или се отиваше към края на любимия ни клуб. Ние управляваме Локомотив, но нашата цел е това състояние на нещата да не е постоянно. Да намерим едно трайно и дългосрочно решение за клуба. Трябва първо да стабилизираме клуба и след това да намерим собственик, спонсор или смесен вариант за управление“, заяви Николай Неделчев.

„За мен фенската любов към един клуб се изразява в това да помагаш в тежкия момент по начин, по който можеш. Има хора, които могат да помагат финансово, както сме се ангажирали ние. Има хора, които могат да го направят чрез реклама - като собствениците на бизнес, а има хора, които могат да го направят, идвайки на стадиона и закупувайки си билет или още по-добре – абонаментна карта. За това моят призив е: Локомотивци от всички страни, съединявайте се! Локомотив има нужда от всички нас и аз съм убеден, че нашият клуб го чакат много по-хубави дни“, каза още Неделчев.

Ръководството и треньорите на Локо (Пд) следят внимателно ситуацията с разпадащите се ЦСКА и Локомотив (София), съобщи д-р Думанов. На "Лаута" са набелязали няколко играчи от "армейците" и столичните "железничари".