Балкан Ботевград сътвори голямата сензация до момента в турнира за Купата на Аматьорската лига. „Зелените“ с треньор Иван Редовски победиха на финала в София област Сливнишки герой с 2:1. Двубоят се игра на стадион „Христо Ботев“, а за важността говори и фактът, че за главен съдия бе пратен Георги Игнатов. Головете за победителите реализира влезлият като резерва Ивайло Златев с прякор Терминатора и Здравко Атанасов от дузпа. Гостите намалиха в края на двубоя също от наказателен удар.

Първото полувреме бе в полза на гостите от Сливнишки герой. В състава им личаха имената на доста опитни футболисти. Тимът е втори в Югозападната „В“ група и е преследвач на лидера ЦСКА. Сливнишки герой е само с един равен и една загуба, а в следващия си мач във "В" група играе именно с „червените“ на стадион "Българска армия". Гостите от Сливница явно доста подцениха гостуването в Ботевград и заслужено отпаднаха. През първата част Балкан почти не мина центъра, но и футболистите на Героя не се възползваха от разбъркванията в наказателното поле. През втората част ботевградчани видимо вдигнаха оборотите и заиграха много по-добре. При една от хубавите атаки Ивайло Данчев проби по лявото крило и сервира топката на Ивайло Златев-Терминатора, който откри резултата. След това съдията Георги Игнатов даде дузпа за Балкан и Здравко Атанасов реализира от бялата точка. Минути преди края Игнатов даде малко спорна дузпа и за гостите, от която намалиха на 1:2. Добавеното време бе 5 минути, но защитата на Балкан издържа на натиска.

Припомняме, че от тази есен футболът в Ботевград бе възроден след 5-6 години пауза, благодарение на Иван Редовски. За няколко дни той събра отбор, който започна от „А“ окръжна група и вече постигна няколко победи. Тимът напредва и в турнира за Купата на аматьорската лига, като в следващия етап би трябвало да играе с победителя от София-град Септември.

„Доволен съм от момчетата. Надиграхме стойностен съперник, който е доста пред нас като организация, заплащане и ниво на футболисти. Не забравяйте, че сме в четвърта дивизия и за нас това е страхотен успех. Всичките ми момчета работят, играят футбол за удоволствие. С много работа обаче виждате, че се постигат успехи“, заяви пред БЛИЦ Иван Редовски след мача.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ