Балкан (Ботевград) разби с 8:2 ЖСК Ихтиман в мач от четвърта дивизия. Това бе първи двубой за момчетата на треньора и президент Иван Редовски през пролетта. В първия кръг "зелените" спечелиха служебно срещу Звездец (Горна Малина). В днешния двубой, който се състоя на помощното игрище, хеттрик отбеляза Ивайло Златев-Терминатора. Също три гола добави Цветелин Цаковски, а с два се отчете Райко Влъчков. На полувремето резултатът бе 6:0, а след почивката домакините намалиха оборотите. В пореден мач от тази група Балкан показа, че е с класи над противниците и заслужава да играе минимум във "В" група.

"Всъщност, това е и целта ни. Преследваме я. Доволен съм от днешния мач и поздравявам момчетата за добрата игра. Всички се раздадоха и подходиха професионално към двубоя въпреки че се оправдаха очакванията ни - противникът бе доста по-слаб от нас", коментира пред БЛИЦ Иван Редовски. "Искаме да запалим обществеността. Ботевград винаги е имал футбол на средно ниво и е срамота да нямаме отбор в по-горна група. И днес имаше около 200 души на тренировъчния терен. Толкова хора няма на някои мачове дори в "А" група, да не говорим за "Б", в която ритат пред празни трибуни", добави човекът, който опитва да възроди футбола в Ботевград Иван Редовски.

След успеха Балкан е убедителен лидер в класирането с 31 точки от 10 победи и 1 равен при голова разлика 42:10. В следващия кръг ботевградчани гостуват на ФК Мирково.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ