Красимир Балъков даде интервю за сръбския hotsport.rs навръх 22-ата годишнина от победата на националния отбор над Франция в квалификация за САЩ'94.
 
Балъков посети западната ни съседка и говори за проблемите на футбола на Балканите, подчертавайки че е нужно постоянство и време за решаването им.
 
Българинът бе запитан за мнението си за Валери Божинов, който пристигна в Партизан с много очаквания, но не успя да ги оправдае.
 
„Божинов беше в Спортинг, където някога и аз играех. Иначе сме съседи. Той живее близо до мен, на мястото, където съм роден. Познавам го цял живот, откакто той започна. Добро момче е!“, коментира Бала
 
Той коментира и евентуална оферта за работа в сръбски клуб, но което отвърна с чувство за хумор.
 
„Тук съм да купя врата и прозорци, вдигам къща, пък и имам приятели, които да посетя... Като завърша къщата, може да започна работа за четири-пет месеца. Шегата настрана, работил съм на Балканите, познавам манталитета. Не е това проблемът. Тъй като всичко трябва да е наред. Независимо от името на клуба – Партизан, Звезда, Войводина или български отбор, той трябва да спазва правилата и да плаща навреме. Как иначе отборът ще функционира нормално? Бил съм в ситуация, в която два-три месеца закъсняха с плащанията. Няма шанс да работя в отбор, който процедира така. Защо да замразя кариерата си по този начин и да бъда Дон Кихот?“