Един от най-успешните български футболисти Красимир Балъков направи първото си изказване като треньор на Хайдук (Сплит). Бившият мениджър на Черноморец има големи амбиции и иска да направи хърватския тим шампион.

"Ще дам всичко от себе си Хайдук да спечели най-после титлата и да се представи отлично в европейските турнири. Няма смисъл да давам интервю в този момент, ще говоря на пресконференцията във вторник и там ще кажа това, което имам да казвам. Не съм човек, който обича много да говори, трябва да се работи, а след известно време ще говорим надълго и нашироко”, коментира българинът.

Запитан дали познава играчите на Хайдук Бала отговори: "Повече от добре. Това е велик клуб, с големи традиции и място в Европа. Знам, че през последните години не се представя според очакванията на фенове и специалисти. Фактът, че отбора няма титла толкова време ме мотивира още повече и ме накара да застана на поста. Надявам се на по-късен етап всички да са доволни".

Местните медии вече са впечатлени от Балъков, който говори с тях на отличен хърватски език. Краси признава, че го е научил от своите приятели Звонимир Солдо и Фреди Бобич.