Мениджърът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков говори пред медиите преди заминаването на тима за втория етап от подготовката, който ще се проведе в Турция. Легендарният бивш национал и бивш селекционер на България коментира и назначението на Ясен Петров начело на представителния ни тим. той му пожела успех и изрази надежда да не му се бъркат в работата.

“Ние продължаваме нашия си план. Разчитаме изцяло на български футболисти. Знаем къде се намира футболът ни в последните 15-20 години. Ние трябва да работим повече от всички други, за да наваксаме всички недостатъци във футбола. Освободихме трима-четирима и привлякохме пет-шест човека. Последно взехме Стефан Статев - момче с големи перспективи. Всички са млади футболисти, някои са национали. Разбира се може да вземем някой по-опитни. До момента мисля, че показваме, че сме на прав път. Вярно имахме някои амплитуди в представянето си, но като цяло резултатите са положителни. Нашата политика е много категорична и ясна. Използваме базата на националния отбор за следващата година, когато националния отбор го няма там. Условията са отлични за работа и подготовка”, започна легендата на българския футбол.

“В Турция ще изиграем сериозни мачове. С Динамо (Киев) ще играем последна проверка преди подновяването на първенството. Винаги е добре да премериш сила със силните. Нашата цел е една и съща. Амбициите ни са да побеждаваме всеки мач, като се целим да бъдем сред шестте отбора, за да играем с най-силните отбори.

Това, което прилагаме е клубна философия, която не зависи от треньор. Независимо кой е начело, така се продължава. При нас трябва да е по-усилена работата, за да компенсираме някой неща, които не са усвоени в предишните години у играчите. Футболистите реагират по нормален начин на схемата на работа на пълен работен ден и я подкрепят”, каза още Балъков.

Той пожела успех на новия национален селекционер Ясен Петров и се надява да има положителни резултати на представителния ни тим.

“Стискаме палци на Ясен Петров да си направи добър екип и да има повече късмет от всички нас, които сме били в националния отбор преди това. Там има много напрежение и натиск от странични фактори. Няма треньор в последните години, който да е станал селекционер и да е имал комфорт. 

Що се отнася до конгреса на БФС, след като президентът обяви политическите избори през април, а ние да чакаме догодина за него не е реално според мен”, завърши Балъков.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021