Литекс е готов за сблъсъка с унгарския Дьошдьор, заяви наставникът на тима Красимир Балъков на пресконференцията преди първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата е утре от 20:45 часа в Ловеч и ще бъде предавана директно по БНТ 1 и БНТ HD.

Балъков няма кадрови проблеми преди двубоя с унгарците, като единствените му притеснения са свързани с променливите атмосферните условия. В спортно-технически аспект в групата ще попадне най-новто попълнение - френският халф Петрус Бумал. Балъков няма да може да разчита на стража Илко Пиргов и на юношеските национали Кирил Десподов, Никола Колев, Георги Минчев, Пламен Гълъбов и Реян Даскалов, които се подготвят за участието си на Европейското в Унгария. Треньорът на Литекс е недоволен, че "оранжевите" нямат много фенове, които да ги подкрепят в мачовете. Както е известно, на срещата с Верис на "Васил Левски" в София присъстваха обидно малко зрители.

“Нямаме друга цел освен победата. Очаквам да влезем в този мач, така както влязохме в предишния – агресивно, със спазване на тактическите задачи и още в самото начало да решим мача. Важно е да отбележим гол, за да получим самочувствие, но ако не се получи трябва да имаме търпение, защото това са турнирни двубои и имаме още един мач в Унгария. Все пак се надявам да победим в първия мач и да си осигурим преднина, която да ни даде спокойствие за реванша“, каза Балъков.

Според него унгарският съперник е много по-стойностен и силен от Верис. "Опитват се да играят футбол, което е хубаво, но е по-важно как ние ще играем. Надявам се също така феновете да дойдат на стадиона и ни подкрепят, както са го правили винаги досега. Нямаме много привърженици, но тези, които идват са истински. Нека дойдат отново”, добави наставникът на Литекс.

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите