Треньорът на България Красимир Балъков коментира загубата с 0:6 от Англия в европейските квалификации, която най-тежката за тима ни у дома въобще в международни срещи. Балъков заяви пред БНТ минути след края, че разбира болката на публиката и посочи липсата на класа като причина за поражението.

"Нямаме класа, просто и елементарно. Разбирам всички хора, които са си купили билети и искат нещо по-различно. Срещу този отбор на Англия, с тази динамика, с футболисти за милиони… Съгласен съм, че можехме да изглеждаме по-добре, опитахме се подобрим нещата второто полувреме. Определено нямаме класа и това трябва да се знае, и то се знае. Разбирам реакциите на публиката.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Винаги не ни се получават идеите. Ако разсъждаваме без емоции - излязоха трима, върху които се гради отбора, Антон Недялков, Васко Божиков и Страхил Попов, съмнявам се някой треньор да дойде тук и да направи нещо различно. Ядосва се публиката, и мен ме боли, но това е реалността. Недялков отдавна играе с проблем, няма смисъл да рискуваме. От моя страна тази загуба не може да анализира нищо, защото съм анализирал много точно всичко. Знаех, че надали можем да се опънем срещу Англия, ако говорим за този мач.

Трябва да гледаме другите възможности, които могат да изникнат пред нас - това е март месец. Не чух абсолютно нищо от трибуните, но те явно чуват и прекъснаха мача два пъти. Не мога да кажа нещо. Надали в България някой ще каже, че расизмът е добра тема, но прекаленото му тълкуване във футбола за мен е много странно. Ако съм аз проблемът и ако хората искат да си отида, ще съм първият, който ще си подаде оставката. Проблемът е друг, аз съм разумен човек. Проблемът не е Борислав Михайлов и БФС, трябва да имаме търпение. Зависим от клубовете.

След 4-5 години трябва да имаме качествени футболисти. Аз съм врял и кипял във футбола. Най-спокоен съм, когато е най-тежко. Всичко друго няма смисъл. Ако остана селекционер, ще си върша работата, както досега. Следвам си плана. Вие ме питате за оставка, ако е насочена към мен… Не смятам, че аз съм причината да изиграем такъв мач с Англия", каза Балъков.

Нашата квалификационна група за Евро 2020