Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде пресконференция преди предстоящото домакинство на Левски. Мачът oт 19-ия кръг на efbet Лига е в неделя от 17:00 часа на стадион "Васил Левски". 

„Не можем да не бъдем готови за мача с Левски, както и за другите, защото идната седмица е английска. Имаме малко време да се подготвим. Свършихме много неща през тези дни и сме готови за идната среща. Няма да е лесен мач, но няма да е лесен и за тях. Очакваме енергичен мач и желание за победа от двете страни”, коментира Балъков.

„Не си спомням мача първия полусезон (б.р. - Левски спечели с 3:0 на 19 септември 2020 г.). Те играят по различен начин, видяхте, че във Велико Търново беше различно от мача с Монтана. Разучили сме ги, както и те нас. Всичко е въпрос на ден и малко на късмет. Притеснения нямаме, анализирали сме им силните страни особено с привличането на нападателя от Монтана (б.р. - Билал Бари) имат качествен играч напред, който може да бъде пуснат. Знаем къде са им силните страни и ще опитаме да им се противопоставим, за да спечелим мача. Вижда се, че при тях има колектив, играят задружно, че са компактни", продължи легендата. 

„Разбрахме се да се опитаме да приключим с темата за Мартин Камбуров, тъй като не е при нас вече. Казах в началото, че него няма кой да го замести, защото той дълги години е голмайстор у нас и е гарант за голове. От тази гледна точка той ни липсва много, но философията на този клуб е ясна – 75% млади футболисти, които тепърва ще трябва да се развиват, да трупат опит и да се доказват”, каза Бала.

„Концепцията и философията ни е да играем и да развиваме много млади футболисти. Това дълги години не се прави в България и го правим ние. Нашето желание е колкото се може по-бързо да растем и да постигаме резултати", продължи той.

„Мисля, че ръководството изкара в медиите, че напускането на Кирил Котев е лично негово решение. С него съм работил по много добър начин и съжалявам, че няма да е в бъдеще до мен да ми помага, но това е негово решение. Говорено е с ръководството и засега тази функция ще се разделя между актуалните хора в клуба”, обясни Балъков.

За Лудогорец – ЦСКА той каза: "Ще го гледаме този мач с голям интерес, защото играят първия срещу втория. Разликата не е голяма, а това не се случва често. Ще бъде интересен мач, но трудно мога да кажа какво ще се случи. Каквото и да стане, първенството няма да се реши с този мач. За нас е най-добре да бъде равен. Не правим сметки, а всеки един равен мач е загуба за противника", добави спецът.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството